Fashion

10 modetrends die mogen verdwijnen

Misschien was 2015 het jaar waarin je keihard viel voor de Nike Air Force schoenen, terwijl je er nu op uitgekeken bent. Trends komen en trends gaan, maar welke trends zouden we eigenlijk echt moeten uitzwaaien in 2016? Girlscene zet 10 modetrends op een rij die we liever niet meer zien in het nieuwe jaar. Lees snel verder en oordeel zelf.


Topshop faux fur jas

1. Bont
Bont was overal. En als we overal zeggen bedoelen we ook echt o-ve-ral. Van een bontje op je schoenen – heel high fashion – tot een bontrand op een nette jas… Je hoefde maar om je heen te kijken en je spotte bont. Maar dat merken het nu wel erg bont (;-)) maken bewijst de foto hierboven wel. Sowieso kan echt bont helemaal niet en ook van de neppe variant zoals deze Topshop jas hoeven we niet veel te zien in 2016.

2. Culotte
Een trend waar het hart van modemiddende vrouwen harder van gaat kloppen is de culotte. Deze wijde broek stopt op een awkward lengte, waardoor het best cool staat als je ongeveer 3 meter lang bent, maar waar je als klein meisje niet makkelijk mee wegkomt. Deze trend moet alleen al verdwijnen omdat ‘ie zo moeilijk te stylen is.


Bristol pump

3. Kitten heel
De kitten heel is een goede hoogte om te wennen aan hakken, maar de doorgewinterde hakkendraagster kan de kitten heel beter in de prullenbak gooien. Gehoord op de redactie: “Het is echt een please don’t f*** me-hak”.

4. Nike Huarache en Adidas Stan Smith
2015 was absoluut het jaar van de sneakers, maar in 2016 is het tijd voor iets nieuws. De tijd van de Nike Huarache en de Adidas Stan Smith’s is geweest, ook al doet dat pijn in het hart. Hoewel je natuurlijk gewoon nog lekker je sneakers (en al deze andere trends) kunt dragen, is 2016 wel een mooi begin voor een nieuwe schoenentrend.


Forever 21 crop top

5. Crop top
Hij kwam, hij zag en hij overwon: de crop top is here to stay. Zoals het met veel trends en hotte items gaat is de crop top een typisch item waar je wel of niet van houdt. Hoewel sommige meiden de crop top rocken als geen ander is het nieuwe jaar een mooie tijd om langere kleding te introduceren voor de rest van het vrouwenvolk. Of niet? 😉

6. Geruite sjaal
De geruite sjaal is misschien een controversieel item. Juist omdat zoveel mensen er gek op zijn! Maar dat is het ‘m juist… Zara begon de hype met hun fameuze geruite sjaal, maar inmiddels vind je diezelfde sjaal ook bij ketens als Primark. En dat is jammer, want nu loopt half Nederland ermee om zichzelf warm te houden.


Forever 21 jas

7. Oversized alles
Het is heerlijk om oversized kleding te dragen. Omdat je misschien je buikje wil verbergen, maar ook omdat het fijn draagt. Maar hebben we niet veel te veel oversized kledingstukken gezien de laatste tijd? Kleding hoeft niet heel strak te zijn, maar minder oversized willen we graag zien in de winkels.

8. Peplum
De peplum is super vrouwelijk. Het is een goed kledingstuk om te dragen als je weinig vormen hebt omdat je dan optisch een zandloperfiguur krijgt. En heb je juist wel veel vormen? Dan benadruk je dat extra met een peplum. Maar zoals dat gaat met trends is het tijd voor iets nieuws. Doei peplum?


Boohoo midi rok

9. Midi rok
Een trend waar designers geen genoeg van krijgen is de midi lengte. Een midi jurk staat bij veel vrouwen goed, maar de midi rok daarentegen is een stuk moeilijker te stylen. Als je een midi rok koopt om het vervolgens te laten verstoffen in je kast is dat grote geldverspilling. Zonde dus! Tijd om de midi rok uit te zwaaien.

10. Kuit laars
Tijdens deze winter zag je naast overknee laarzen ook veel laarzen die tot de kuit kwamen. Het heeft jaren geduurd totdat dit type laars weer terugkwam en we begrijpen wel waarom… Heel flatteus is het namelijk niet, vooral niet als je kuit wat steviger is. Daarmee maakt deze trend zich niet heel geliefd bij modeminnend Nederland. 

Welke trends mogen van jou verdwijnen?

Must reads 👀