Beauty

7 dingen die je deze winter moet doen voor mooi haar

3

Winter, wat doe je toch met onze haren? Zodra de zomer voorbij is merk je vaak een drastisch verschil als het op je haren aan komt. Haar wordt droog, dof én statisch. Met andere woorden: je haren hebben heel veel liefde nodig tijdens deze tijd van het jaar. Daarom deelt Girlscene 7 dingen met je die je deze winter moet doen voor mooi haar.

1. Bescherm je haar tegen de hitte
De eerste stap tot mooi en glanzend haar is om je haren te beschermen tegen de hitte. En met hitte bedoelen we hete haartangen die je haar beschadigen op lange termijn. Het beste is om je haar niet te föhnen en te stylen, maar als je dat wel wil doen kun je er op z'n minst voor zorgen dat je een hittebeschermend product gebruikt.

2. Conditioner is je beste vriend
Droog en stug haar in de winter? Dan is conditioner in ieder geval je beste vriend. Gebruik altijd conditioner na het wassen van je haar en breng één keer per week een haarmasker aan om je haar te voeden. Het weer buiten en de droge lucht binnen trekt al het vocht uit je haar, maar wanneer je ervoor zorgt dat je je haren genoeg liefde teruggeeft krijg je een stuk mooier haar.

3. Was je haar zo min mogelijk
We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat het goed is om je haar zo min mogelijk te wassen. Hier lees je waarom. Vooral in de winter is het belangrijk om het wassen van je haar tot een minimum te beperken, zodat het zo min mogelijk uitdroogt. Vergeet niet om je haar te drogen voordat je naar buiten gaat!
 

 

A photo posted by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on


4. Bedek je haar buiten
Is het guur weer buiten? Dan kun je extra goed voor je haar zorgen door het te beschermen met een sjaal, bij voorkeur van zijden. Een zijden sjaal beschermt je haar tegen invloeden van buitenaf en door deze stof wordt je haar niet statisch als je de sjaal van je haren haalt. Geen zijden sjaal bij de hand? Zet dan een muts op.

5. Ga regelmatig naar de kapper
Ook in de winter is het goed om regelmatig naar de kapper te gaan, zelfs als je het liefst het knippen van je haar tot een minimum (aka twee keer per jaar) beperkt. Juist dan is het goed om even naar de kapper te gaan, omdat je haar nu eenmaal een stuk beter valt als het geknipt is. Zeg dag tegen dode en gespleten haarpunten om je haar in goede conditie te houden.

6. Pas op met borstelen
Toegegeven, soms is het super lekker om heel lang je haar te borstelen. Helaas is winterhaar het daar vaak niet mee eens... Grote kans dat je haar statisch en heel pluizig wordt als je het borstelt. Borstel je haar voorzichtig zodat je haar niet verandert in coupe leeuw en zodat je haar niet afbreekt. Je haar is je dankbaar als je het maximaal 1 keer per dag borstelt!

7. Koop goede haarproducten
Goede haarproducten in huis hebben is al het halve werk. Wanneer je de juiste producten gebruikt om je haren te verzorgen ziet je kapsel er meteen al een stuk beter uit. Kijk allereerst naar jouw haartype en wat het nodig heeft. Is het droog en weerbarstig? Gebruik dan een haarolie en andere haarproducten die olie bevatten, zoals de L'Oréal Extraordinary Oil lijn.

Wat zijn jouw tips om je haren in de winter te verzorgen?

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 3 jaar geleden Michelle Yanez

    Waarom zou ik haarolie moeten gebruiken? Kan iemand dat mij vertellen?

  • 3 jaar geleden KusTessa

    Handige tips! x

  • 3 jaar geleden Lisette

    Bij mij werkt de glans creme van andrelon heel goed tegen ruw en pluizig haar. Dat doe ik dan op mijn droge haar en dat moet je niet uitspoelen. Werkt echt veel beter dan conditioner. Verder helpt het ook om je haar met lauw water te wassen en niet al te heet.

  1. 1