News

Model verloor been door het gebruik van tampons

Ooit was Lauren Wasser een succesvol model uit Los Angeles. Haar carrière ging als een speer en de blondine had nooit verwacht dat haar leven er nu zo uit zou zien. Laurens toekomst verdween als sneeuw voor de zon toen ze haar been verloor. En dat allemaal door het gebruik van tampons… 

Miljoenen vrouwen gebruiken tampons, hoe gevaarlijk kan het zijn? Als je het verhaal van Lauren Wasser hoort dan schrik je behoorlijk. Het begon allemaal met een onschuldig griepje. Althans, dat is wat Lauren dacht. Die dag verwisselde de blondine haar tampon in de ochtend, middag en avond. Ze ging ‘s avonds naar een verjaardag en haar vrienden vonden dat ze er ‘verschrikkelijk’ uitzag. Lauren voelde zich uitgeput en kon nauwelijks op haar benen staan. Eenmaal thuis ging ze meteen naar bed. 

Het volgende wat ze zich herinnert zijn sirenes en politie. Haar moeder had -ironisch genoeg- net een operatie achter de rug en haar dochter had nog geen contact opgenomen. Toen Lauren haar telefoon niet opnam, sloeg de moeder alarm. Gelukkig, want Lauren werd op haar buik in de badkamer aangetroffen. 

Lauren werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Als de politie tien minuten later was geweest, kon het voormalig model dit verhaal niet navertellen. Haar organen hielden ermee op en ze had een hartaanval gehad. De dokters konden niet achterhalen waarom dit gebeurde, totdat een arts vroeg of ze een tampon in had. Laurens tampon werd getest en het werd bevestigd: het kwam allemaal door de tamponziekte. 


Vice

De dokters dachten dat Lauren het niet zou overleven, familie en vrienden hadden al afscheid van haar genomen. Maar het model werd wakker uit haar coma. Helaas was de ellende nog niet voorbij, want Lauren had geen gevoel meer in haar benen. Toen gebeurde er iets waardoor ze haar carrière als model vaarwel moest zeggen. Lauren verloor haar been. 

Gelukkig gaat het inmiddels goed met Lauren. Na deze heftige gebeurtenissen deelt ze haar verhaal om vrouwen te waarschuwen over de gevaren van tampons. Laat een tampon niet te lang zitten en verwissel ‘m om de vier uur! 

Wat vind jij van Laurens verhaal?

Bron, bron