DIY: canvas tas met tekeningen en tekst

Fashion door Redactie

Girlscene member Nina is altijd in de weer met het maken van eigen spullen, deze plaatst zij op haar eigen blog. Ze benaderde Girlscene met onderstaande DIY: een canvas tas maken met tekeningen en tekst erop. Lees verder als je wilt weten hoe je deze tas maakt…

Benodigdheden:

- een oud laken of gewoon wit katoen (je kunt ook een oude, stoffen tas gebruiken)
- textielstift (o.a. te koop bij hobbywinkels)
- een naaimachine
- Rijke fantasie voor de tekeningen ;-)

Stap 1

Knip vier stukken uit het laken met dezelfde afmetingen.. Tip! Zorg dat het net 5 cm groter is dan een A4 zodat dat er nog in past en je moet ook een beetje ruimte meerekenen voor de naad.

Het resterende deel is voor de handvaten/hengsels. Knip vier stroken die qua afmetingen even lang en groot zijn. Deze stroken moeten ongeveer 10 cm breed zijn. Lengte mag je zelf bepalen, het ligt er natuurlijk aan of het voor een handtasje of voor een schoudertas is.

Stap 2

Op één van de witte stukken teken je de figuurtjes. Tip! Wolkjes zijn altijd leuk. Ik heb er twee keer ‘made bij Nina’ op gezet. Dit maakt je tas nog persoonlijker, hieronder staan een paar van mijn tekeningetjes.

Stap 3

De tas bestaat uit een buiten- en een binnentas, die je dus beiden moet maken. Eest maken we de buitenkant. Leg de stof met de tekeningetjes en de achterkant met de binnenkant naar elkaar toe en naai het aan elkaar. Het beste kun je dit met een naaimachine doen. Zorg dat je ongeveer 0,5 cm van de buitenkant zit. Draai dan de tas binnenstebuiten en dan heb je de buitenkant al af. De binnenkant gaat precies hetzelfde, maar dan hoef je die niet binnenstebuiten te draaien. Als je nu allebei de kanten in elkaar doet dan heb je al de body van de tas.

Stap 4

Er moeten natuurlijk ook hengsels aan de tas. Twee van de stroken die je hebt geknipt leg je tegen elkaar aan (met de mooie kant naar binnen) en dan stik je één kant verticaal met de naaimachine. Heb je dit gedaan? Klap dan de losse helft om en vouw een klein randje naar binnen. Dit stikken op de naaimachine doe je voor beiden hengsels.

Stap 5

De rafelrandjes aan de bovenkant van je tas vouw je naar binnen, met de uitsteeksels van de hengsels ertussen. Dit moet je goed met naalden vastzetten anders valt alles eruit. Als je dit helemaal hebt rond gestikt is je tas klaar!