Lifestyle

6 leuke boeken voor deze winter

De winter is het moment om met een boek weg te kruipen op de bank. Terwijl buiten het weer natter en druileriger wordt, kun jij binnen gewoon genieten van een kop thee, dikke warme sokken en een nieuw verhaal om helemaal in te duiken. Voor deze winter hebben we een aantal nieuwere boeken voor je op een rij gezet. Van zomer tot winter setting en van romantisch tot thriller: er is een boek voor elke mood en voor ieder soort verhaal. 

Stuurloos – Yrsa Sigurdardóttir
Dit verhaal heeft een nogal eng begin. Er arriveert een jacht in de haven van Reykjavik zonder passagiers aan boord. Niemand weet wat er is gebeurd met de bemanning en de familie die zich op het schip bevonden toen het vertrok uit Lissabon. Advocate Thóra neemt het heft in eigen hand en gaat op onderzoek.

Winter in New York en andere verhalen – Chantal van Gastel
Ben je niet zo van de lange verhalen? Dit boek bestaat uit vier kortere verhalen, perfect voor de winter. In het boek ‘Winter in New York’ denkt Lois dat ze haar relatieproblemen kan ontvluchten als ze de stad uitvlucht. Het probleem is alleen dat een sneeuwstorm hier een stokje voor steekt. ‘Een kerstbelofte’ is het verhaal van Janna die er na het overlijden van haar man, alleen voor denkt te staan op kerstavond. Of toch niet? Zo vind je nog meer van dit soort verhalen in dit boek.

Speel met vuur – Tess Gerritsen
De Amerikaanse Julia koopt in Rome een muziekstuk, de Incendiowals. Thuis in Boston speelt ze het stuk voor de eerste keer, maar de muziek heeft een angstaanjagend effect op haar dochter. Julia besluit uit te zoeken wat het geheim is en reist af naar Venetië. Er is echter een invloedrijke familie die haar koste wat het kost tegen wil houden.

Monica, mijn vader – Maaike Sips
De vader van Maaike besluit na zijn pensioen om te leven naar wie hij echt is. Hij heeft twee dochters en is al jaren getrouwd met Meintje, maar gaat al zijn hele leven gebukt onder het taboe op transgenders. Maaike geeft een mooi portret weer van het pad dat haar vader al sinds zijn jeugd aflegt.

Doelwit – David Baldacci (The Guilty)
Dit boek is een thriller over twee huurmoordenaars die werken voor de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse president heeft een riskante opdracht voor de twee, Will Robie en Jessica Reel, waarbij ze iemand moeten vermoorden om wereldvrede te neutraliseren. Als het escaleert wordt de president uit zijn ambt gezet en is de dreiging vele malen groter. Tegelijkertijd vertrouwt de overheid de twee niet en wil zij zeker weten dat ze de opdracht goed uitvoeren… en het niet overleven.

De glimlach van Aurélie – Nicolas Barreau
Deze lijst eindigen we met een boek waar je sowieso vrolijk van wordt. Aurélie heeft een restaurant in Parijs. Ze dwaalt vol liefdesverdriet door de stad nadat ze in de steek is gelaten door haar liefde. Daar vindt ze per toeval een mysterieuze roman. Als ze het boek leest, komt ze erachter dat zij de hoofdpersoon is. Ze besluit uit te zoeken wie de Engelse schrijver ervan is en probeert met hem in contact te komen. Helaas is de zoektocht niet echt makkelijk.

Bestel de boeken direct hieronder door op de afbeelding te klikken:

 

 

 

Welk boek lees jij op dit moment?

bron, bron, bron

Must reads 👀