Lifestyle

De 10 leukste foute kerstnummers

Omdat het bijna kerst is heb ik -Lieke Veld, radio-dj bij Qmusic– voor jullie de 10 leukste en foute kerstnummers op een rijtje gezet. Eigenlijk is kerstmuziek altijd een beetje fout. In elk nummer zitten kerstbellen en ze zijn allemaal net iets te cheesy! Bijna elke artiest heeft weleens een kerstnummer gemaakt, want als hij eenmaal aanslaat dan weet je dat ‘ie elk jaar weer gedraaid wordt. Trek je foute kersttrui maar aan, neem lekker een warme chocolademelk met slagroom en geniet van deze 10 foute kerstliedjes.

Bianca Ryan – “Why couldn’t it be Christmas”

Watch on YouTube

Als je hoort wat voor stem Bianca Ryan heeft zou je niet zeggen dat dit een meisje van 12 is. Ik kan de eerste zin nooit verstaan, maar verder zing ik het liedje heel hard mee!

KVK – “De Kerstezel”

Watch on YouTube

Dit is echt jeugdsentiment, ook al zullen een paar van jullie te jong zijn om dit te kennen…

Justin Bieber – “Mistletoe”

Watch on YouTube

Dankzij zijn nieuwste album Purpose kent iedereen Justin Bieber en iedereen vindt hem nog leuk ook tegenwoordig. Hier is hij nog dat schattige jongetje bij wie zijn haar altijd goed zit. Van zijn hele kerstalbum Under the mistletoe is dit de bekendste single.

DJVT + Katja Schuurman “Ho Ho Ho”

Watch on YouTube

Voor het tv-programma Katja vs. Bridget moesten de presentatrices allebei een kerstnummer maken. Bridget werkte samen met Nick & Simon en Katja dook met de Jeugd van Tegenwoordig de studio in. Het resultaat is een nummer zoals Watskeburt maar dan met kerstbellen.

José Feliciano – “Feliz Navidad” (LIVE)

Watch on YouTube

Dit Spaanse liedje uit Puerto Rico klinkt helemaal niet als een kerstnummer. Maar zo klinkt het dus als je kerst viert in je bikini op het strand!

Mariah Carey – “All I Want for Christmas”

Watch on YouTube

Al meer dan 20 jaar staat Mariah Carey elk jaar opnieuw op nummer 1 in Amerika met kerst. Haar hele kerstalbum is fantastisch, maar dit is natuurlijk wel de ultieme kersthit.

Guillermo & Tropical Danny – “Kerstvakantie”

Watch on YouTube

De mannen van Toppertje hebben hun Hawaïblousen ingewisseld voor een fout skipak in de clip van Kerstvakantie. 

Wham – “Last Christmas’

Watch on YouTube

Dankzij George Michael is de witte kabeltrui ook aardig fout geworden. Dit nummer is elk jaar weer genieten!

Nick & Simon – “Vrolijk Kerstfeest”

Watch on YouTube

Het is een Amerikaanse traditie om een heel kerstalbum te maken, maar ook de Nederlandse Nick & Simon waagden zich eraan. Op het album staat maar 1 Nederlandstalig liedje en die valt dan weer nét in de categorie fout.

Mattie & Wietze – “Hang die bal in de boom”

Watch on YouTube

Van de WK-hit Kop die bal in de goal hebben Mattie & Wietze vorig jaar ook een kerstnummer gemaakt. Hang die bal in de boom is bijna hetzelfde, maar toch niet helemaal!

Als je net zoveel van foute muziek houdt als ik, dan hou je ook van Fout & Nieuw! Op 31 december laten Mattie & Wietze je de meest foute videoclips zien vanaf 20:30 uur op Net5. Zo weet je zeker dat je het nieuwe jaar goed fout begint met de Backstreet Boys, Happy Hardcore, Gangnam Style en Gerard Joling niet te vergeten.

Fijne kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Qmusic radio-dj Lieke is maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur te horen op Qmusic.

Wat is jouw favoriete foute kerstnummer?

Must reads 👀