DIY: gekleurde kettingen van touw

Fashion door Redactie

Hoe veel leuke dingen je ook doet, soms wil er nog wel eens een verveeldagje in sluipen. Maar dat hoeft helemaal niet! Bezit je de nodige creativiteit? Dan kun je ook leuke, gekleurde kettingen van touw maken. En als je eenmaal de fijne kneepjes en technieken onder de knie hebt is het appeltje, eitje.

Ben je benieuwd naar de DIY? Kijk dan hieronder voor de uitleg:

Benodigdheden:

- touw van katoen of garen
- schaar
- moeren en ringen
- borduurgaren

Stap 1: Om een tweekleurige ketting te maken, moet je eerst een lang stuk touw afknippen en de twee verschillende kleuren garen (of meerdere voor de gevorderden) bij de hand pakken. Uiteindelijk moet je de twee kleuren garen strak om het touw wikkelen.

Stap 2: Maak vervolgens met de twee kleuren garen een beginknoop aan het touw, zorg dat je nog ongeveer 3 cm aan het uiteinde overhoudt. Om het voor jezelf makkelijk te maken kun je het beste het uiteinde met tape op een vlakke ondergrond (zoals een tafel) tapen.

Leg de kleur die je niet gebruikt (hieronder te zien in het paars) in je linkerhand, samen met het touw en houdt het strak gespannen vast. Pak dan de kleur die je als eerste gaat gebruiken (hieronder te zien in het rood) in je rechterhand. Zorg dat je met je linkerwijsvinger aan de linkerkant ruimte tussen het touw en het garen maakt, om vervolgens het garen rechtsonder het touw door te halen en weer door het gat aan de linkerkant naar boven te halen. Heb je dit gedaan? Trek het dan rustig en strak boven tegen de gemaakte knoop. Herhaal dit een tijdje, tot je graag met een andere kleur wilt verdergaan.

Stap 3: Wil je graag met een andere kleur verdergaan? Plaats dan de kleur die je niet meer gebruikt (in dit geval rood) in je linkerhand en de kleur die je gaat gebruiken (in dit geval paars) in je rechterhand. Herhaal vervolgens de handelingen die je ook met de rode kleur hebt gedaan. Wissel als je het leuk vindt na een tijdje weer van kleur.

Ben je klaar met het knopen? Dan kun je als je het leuk vindt, wat moeren en ringen aan de ketting toevoegen. Knoop vervolgens het einde dicht en zorg dat beiden uiteinden uiteindelijk aan elkaar geknoopt zitten. Ben je erg enthousiast geworden en heb je de fijne kneepjes onder de knie? Ga dan door met knopen en knoop er nog een aantal kettingen aan vast. Hoe meer kettingen, hoe beter! ;-)

Heel veel succes!

Bron: honestlywtf.com

door Danique