Lifestyle

11 ideeën voor een mooi gedekte kersttafel

Heb jij deze kerst een kerstdiner gepland? Grote kans van wel! Voor alle meiden die (helpen) dit organiseren hebben we een aantal hele leuke DIY’s om de tafel mooi en kerstachtig te dekken. Denk aan tafelstukken, kaartjes, placemats en naamplaatjes. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt! Jouw gasten zullen zeker onder de indruk zijn :-). 

Love it! Met deze schattige ‘bestek sokjes’ ziet jouw kerstafel er gelijk cute en kerstachtig uit. Lekker makkelijk ook 🙂

Niet alleen op de tafel kun je sfeer maken, er boven is ook ruimte voor sfeer! Maak je eigen kerststerren of koop ze in de winkel. Met een touwtje en een punaise kun je de sterren vastmaken. Lees hier hoe je houten kerststerren kunt maken. 

Kaarsjes in een mooi vaasje is altijd gezellig. Je hebt nodig: een glazen pot, spuitbus met nepsneeuw en een kaarsje. Teken en knip een mooi patroontje uit wat je op de pot wil plakken.

Jaaaa dit willen wij op onze kersttafel. In dit filmpje kun je stap voor stap zien hoe je de servetten zo mooi gevouwen krijgt. 

Nog een kerstboompje :-). Dit idee is nog makkelijker te maken. Knip uit een mooie, rode servet een kerstboom en knip er een ‘houdertje’ voor het bestek uit. Easy peasy.

Watch on YouTube

Deze mooie glitter flessen zullen prachtig staan op je kersttafel. Je zult waarschijnlijk na het maken helemaal onder de glitters zitten, maar dan heb je ook wat ;-). 

Als je veel gasten verwacht is het handig om ze van tevoren al een plekje aan de tafel te geven. Dat kun je op een leuke manier doen door een naamkaartje aan een mooie dennenappel vast te binden. Maak de dennenappel nog iets mooier door er wat glitters op te strooien. 

Watch on YouTube

Een makkelijke manier om een mooi tafelstuk neer te zetten! We snappen alleen het nut niet zo om de kegels met verf te bespuiten als je ze daarna bedekt met lint… Maar nog steeds een heel leuk idee ;-). 

Watch on YouTube

Wauw! Wat een mooie moderne manier om je tafel te dekken. Op de redactie zijn we ook een beetje verliefd op de mooie houten tafel…

Watch on YouTube

Een heel andere stijl, maar ook heel mooi! Misschien vind je dit veel mooier dan de vorige. Wij vinden vooral het zakje met chocolaatjes met een naamplaatje erop heel cute

Watch on YouTube

Maak speciale placemats voor je gasten met een mooi gouden randje. Is goud niet jouw ding? Je kan natuurlijk ook voor een  andere kleur gaan. 

Al dat doe het zelven totaal niet jouw ding? Met onderstaande items is jouw kamer super snel en heel budget proof direct Christmas ready. Wil je bestellen? Klik dan op één van de onderstaande afbeeldingen.

Rendier led verlichting
Gouden kerstballen


Sneeuwpop met led verlichting
Kerstbril


Sneeuwvlok van folie
12 kerststerren


Papieren kerstboom
Papieren kerstbordjes


Paddenstoel kerstballen
Kerstman LED verlichting

Lees hier meer inspiratie voor kerst op je kamer. 

Heb jij nog meer ideeën voor een mooi gedekte tafel? Ga je één van deze ideeën gebruiken? 

Must reads 👀