Lifestyle

Zo richt je jouw kamer Scandinavisch in

10

Scandinavisch design is nu al jaren hot en happening. Dan hebben we het natuurlijk niet over elk item van IKEA, maar over een bepaalde stijl van inrichten. Iedereen heeft het en wil het, maar wat is het nu eigenlijk? Hoe creëer je de stijl in je eigen kamer of huis? Welke items passen daarbij? Girlscene heeft het allemaal voor je uitgezocht.

Bij Scandinavisch design staan eenvoud, minimalisme en functionaliteit centraal. Dit had je natuurlijk al geraden, maar deze trend kwam dus in de jaren vijftig tot stand in, jawel, Denemarken, Noorwegen, Zweden, IJsland en Finland en is in de loop van de tijd overgewaaid naar de rest van de wereld. De stijl is zo geliefd vanwege de pure uitstraling. Dit komt door het gebruik van duidelijke lijnen en neutrale kleuren, zoals aardetinten, zwart en wit. Ook wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van decoratie en (onnatuurlijke) ornamentjes en juist veel gewerkt met (natuurlijk) licht. Maar hoe bereik je die stijl dan?

Het begint bij je vloer. Je kunt hiervoor het beste een rustige en lichte kleur gebruiken, bijvoorbeeld witte houten vloeren. Qua meubels kun je het beste kiezen voor strakke, eenvoudige ontwerpen zonder ornamenten. De kleuren van die meubels, maar ook van decoratie houd je in basic aardetinten, zwart of wit. Zo kun je bijvoorbeeld decoreren met zwart washi tape

Het resultaat wordt het mooist als je kleuren groepeert. Je tafel en stoelen kun je bijvoorbeeld in zwart of aardetinten doen, maar niet alles door elkaar. Aan de andere kant zorgt contrast tussen kleuren of vormen voor spanning in de ruimte, iets waar je oog naartoe getrokken wordt. Je kunt ook groeperen door een tapijt te gebruiken, bijvoorbeeld tussen de bank, bankstoelen en het televisiemeubel. Een tapijt zorgt daarnaast voor warmte en eenheid. Stel dat jouw huis of kamer bestaat uit één grote ruimte, is het mooier om geen schermen te plaatsen om aparte ruimtes te creëren. Open ruimtes zorgen ook weer voor veel licht. Natuurlijk zijn dit geen regels, maar richtlijnen. Het blijft altijd leuk om je eigen ding toe te voegen. Nu je weet waar je op moet letten, kun je hieronder inspiratie opdoen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder vind je een aantal items die helemaal in deze stijl zijn. Shop ze ;).

Kandelaar Born In Sweden via De Bijenkorf

Boekenkast Hema

Fotolijst Hema

Stolp &Klevering via De Bijenkorf

Plaid V&D 130 x 170cm

Tas van keramiek Otto

Dankjewel Justien voor de inspiratie voor dit artikel! Is er een onderwerp waar we volgens jou over moeten schrijven? Laat het in de reacties weten!

bron, bron, bron

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

10 reacties

 • 3 jaar geleden Lisette

  Heel mooi, maar ik zou ook wat roze met wat meer print toevoegen

 • 3 jaar geleden Just Eveline

  Beter dan dat hele strakke moderne, maar ik mis toch de warme huiselijke sfeer en kleurtinten.

 • 3 jaar geleden Anneli

  Ik vind het er geweldig uitzien, maar het ziet er zo besmettelijk wit uit.

 • 3 jaar geleden Kimbrrr

  Opzich leuk, maar zelf ben ik toch meer van het landelijke met een vleugje bohemian

 • 3 jaar geleden ❝ Diligite ❞

  Oh dit vind ik echt heeel mooi!

 • 3 jaar geleden Beagle lover ♥

  Ik vind het echt kaal

 • 3 jaar geleden BeautyInside

  Sommigen zijn leuk, maar andere kunnen wel een gekleurd tapijtje of kussentje gebruiken....

 • 3 jaar geleden LESLEYYY_

  Ik vind het erg kaal en niet huiselijk

 • 3 jaar geleden Lisette

  Wit, zwart en cactus. Love it!

 • 3 jaar geleden fleurdk

  Ik vind dat scandinavisch stijl heel leuk is, maar mijn kamer is te klein ;(

 1. 1