Beauty

Dit zijn de beautytrends van deze lente en zomer 2016

4

Terwijl iedereen druk bezig was met kerstinkopen, sneeuwballen gooien en warme chocolademelk drinken was de beautywereld druk bezig met de allernieuwste beautytrends voor de lente en zomer van 2016. Lyne Desnoyers, Executive Director Global Makeup Artistry van MAC Cosmetics, vertelde Girlscene er alles over. Dit zijn de beautytrends van deze lente en zomer.

Lyne Desnoyers, Executive Director Global Makeup Artistry van MAC Cosmetics, vertelde Girlscene alles over de nieuwste beautytrends voor de lente en zomer van 2016. Dit seizoen gaat het allemaal om “All or Nothing”, zo staan felle kleuren recht tegenover nude kleuren. Alles kan én mag. Wat betreft kleuren zien we aankomend seizoen vooral de primaire kleuren, rood, geel en blauw. Hierbij ligt de focus vooral op de ogen, het gezicht wordt daarentegen neutraal en realistisch gehouden. Het gaat allemaal om balans.

Volgens Lyne zijn trends slechts inspiratie, je moet er je eigen invulling aan geven. Trends zijn enkel een suggestie. Het is heel normaal om verschillende looks uit te proberen en je make-up telkens te veranderen. Zelf verander je namelijk ook.

Wij zetten alle beautytrends voor aankomend seizoen op een rijtje en vertellen hoe je deze looks kunt vertalen naar het dagelijks leven.

Ogen
Deze lente en zomer zien we veel kleuren op de ogen zoals groen, geel en paars. Kleur op de ogen wordt gezien als een vorm van color blocking. Kies voor een felle kleur op de ogen en breng dit in balans door voor een lichte, natuurlijke foundation te kiezen. Je hoeft niet direct rond te lopen met fel paarse oogschaduw, begin bijvoorbeeld met een gekleurde eyeliner. Ook blauw en groen maakt dit seizoen een echte comeback. Lyne spreekt van de “Broken Doll Look”, hierbij worden de ogen flink aangezet en wordt de focus op de eyeliner óf op de wimpers gelegd. Dit wordt gedaan door kleur aan te brengen. Vind je blauwe wimper toch even iets te heftig, kies dan voor een extra laagje mascara. Doe je normaal twee laagjes, maak er dan nu drie van. Tot slot zien we wat betreft oogschaduw veel lichte texturen die een wet look creëren.Klik op de afbeelding om direct te bestellen

Lippen
Qua lippen zien we ontzettend veel felle kleuren, maar rood blijft een all time favoriet. Deze lente en zomer zien we ons geliefde rood richting het oranje gaan. We zien dit in alle texturen, zowel mat als glossy. Wat alle lipkleuren dit seizoen gemeen hebben is dat ze een warme ondertoon hebben. Denk hierbij aan tinten zoals terracotta en taupe. Om de lippenstift wat minder heftig te maken kun je er voor kiezen deze met je vingers op je lippen te deppen. Hierdoor ontstaat er een natuurlijkere look. Je zou hiervoor kunnen kiezen als je wilt experimenteren met het dragen van lippenstift.


 
Klik op de afbeelding om direct te bestellen

Gezicht
Zware make-up gaan we niet zien dit seizoen, it’s all about the natural look. We zien deze lente en zomer drie verschillende opties wat betreft de huid. Allereerst is er de optie om te kiezen voor een natuurlijke look met een lichtere, dunne foundation. Dit is de meest draagbare optie. Daarnaast zien we een look waar je compleet los kunt gaan met je highlighter. Hierbij wordt de natuurlijke glow nog eens extra benadrukt. Tot slot zien we een look waarbij bronzer een grote rol speelt. Door bronzer op de juiste plekken aan te brengen, zoals je voorhoofd, neus en wangen creëer je het effect dat je heerlijk op vakantie bent geweest.

Alles draait om een glowy look dit seizoen. Je creëert deze look door gebruik te maken van primers en door bewust te kiezen voor het gebruiken van een matterende poeder. Met de Strobe Cream van MAC kun je ervoor zorgen dat specifieke delen van het gezicht wat extra focus krijgen. Wat betreft blushes zien we dat dit seizoen de nadruk ligt op de kleur roze. De key is om het natuurlijk te houden, plaats daarom de blush op de appeltjes van je wangen voor een natuurlijk effect. Klik op de afbeelding om direct te bestellen

Nagels
Ook voor de nagels geldt “All or Nothing”. We zien veel nude kleuren, maar daar tegenover staan glitters. Kies doordeweeks voor een rustige kleur en kies in het weekend voor een gewaagdere look met glitters.

Volgens Lyne gaan trends nooit helemaal weg, ze blijven steeds aanwezig en inspireren elkaar. Wil jij dit seizoen paarse lippenstift dragen, doe dit dan! Er zijn geen regels die je moet volgen. Experimenteer met make-up. Vind je het niet mooi, haal het er dan weer af. Make-up moet niet iets zijn om je achter te verbergen, maar een manier om jezelf te verbreden net als met kleding. Want met of zonder make-up, iedereen is prachtig.
Wat is jouw favoriete make-up product?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 3 jaar geleden cosmetica

  It's great post you can get best service about cosmetica groothandel

 • 3 jaar geleden XLELY

  Superfel gekleurde ogen en lippen, maar de trend is de natural look.. Dat is een beetje tegenstrijdig haha

 • 3 jaar geleden Karma

  Oh nee. De spinnenpoot mascara is terug. :')

 • 3 jaar geleden Vivianelisabeth

  'Zware make-up gaan we niet zien dit seizoen', ik vind het alles behalve naturel haha verder leuk artikel!

 1. 1