Beauty

6 redenen om een beautyblender te gebruiken

Op de redactie zijn we fan van tools die ons leven een stukje makkelijker maken. De beautyblender is daar één van. Het roze sponsje in de vorm van een ei is zo handig, dat je na gebruik niet meer zonder kan. Wij zijn niet de enigen die dit vinden, veel beautyguru’s zweren er ook bij. Maar wat maakt de beautyblender zo speciaal? We leggen het je in dit artikel uit. 

Als je niet zo’n make-up wonder bent dan vraag je je misschien af waarom zo’n roze ei nou zo bijzonder is. Althans, dat hadden Girlscene’s Danique en Emma wel. Totdat ze tijdens een workshop die Girlscene organiseerde voor het eerst de beautyblender gebruikten. Wauw, het werkt echt! Wij zetten een aantal redenen voor je op een rij waarom de beautyblender wat ons betreft een tool is die iedereen in huis moet hebben. 

De beautyblender werkt snel
Heel eerlijk: elke vrouw wil zo snel mogelijk met haar make-up klaar zijn. Lekker tutten voor het stappen is heerlijk, maar daar heb je niet elke dag tijd voor. Met de beautyblender zit je foundation er in een handomdraai op. Een beetje deppen op de huid en de basis van je make-up is gelegd. Hierdoor is het de ideale tool voor dagelijks gebruik. 

De beautyblender is hygiënisch
Je handen gebruiken om foundation aan te brengen werkt ook heel snel -daarom doen veel vrouwen dat nog steeds- maar de hygiëne is een ander verhaal. Je handen zitten onder de bacteriën en daarmee kom jij op de huid. Geen wonder dat je last hebt van puistjes! De beautyblender is hygiënisch en zacht voor de huid, ook als je een gevoelige huid hebt. 

De beautyblender is multifunctioneel
Als je denkt dat de beautyblender zich beperkt tot foundation dan heb je het mis. De beautyblender kan op heel veel manieren gebruikt worden. Breng er concealer mee aan, gebruik het voor het shapen en zelfs highlighter kan er mee aangebracht worden. Denk ook aan crèmes! Bovendien is de beautyblender een handige tool om al je make-up te blenden voor een natuurlijke look. 

De beautyblender laat geen sporen achter
De voornaamste reden waarom de beautyblender zo populair is? De spons laat geen sporen achter en zorgt voor de mooiste finish ooit. Met sponsjes in een andere vorm of met kwasten zie je vaak een afdruk in de foundation. Dat wil je natuurlijk niet, want hierdoor zie je de make-up zitten. Bye bye, natural look. Door de ei-vorm van de spons laat het geen sporen achter en creëer je een natuurlijke look. 

De beautyblender is makkelijk in gebruik
Als je niet zo goed bent met make-up dan is de beautyblender jouw vriend. Het maakt je leven zoveel makkelijker! Het is een kwestie van foundation aanbrengen op de vochtige spons om het vervolgens te deppen op de huid. That’s it. Kind kan de was doen! 

De beautyblender gaat lang mee
In eerste instantie lijkt €20 voor een spons redelijk veel. Maar de beautyblender is een investering, want als je ‘m in huis hebt dan gaat hij voor eeuwig mee. Natuurlijk dien je ‘m wel (regelmatig) te reinigen en goed te laten drogen, maar dat spreekt voor zich. De beautyblender hoef je niet na twee keer gebruiken weg te gooien, zo snel ben je niet van hem af ;-). 

Heb je nog geen beautyblender? Als je de Girlscene Box voor €10 bestelt, krijg je er een voucher voor de beautyblender bij waarmee je fikse korting via The Make Up Spot krijgt! Bestel de box hier

Must reads 👀