Breien is hip!

Fashion door Redactie

Ben jij creatief aangelegd? En hebben ze in de winkel net niet dat gebreide vest of die warme sjaal die je in gedachten had? Dan kun je natuurlijk ook je eigen items breien!

En helemaal deze winter, want breisels zijn weer helemaal hot. Want wat is er eigenlijk leuker dan een eigen gemaakt, vest, trui of jurk aan te hebben? Helemaal als je vriendinnen vragen waar je het vandaan hebt en je dan kunt zeggen dat je het zelf gemaakt hebt.

Niet iedereen kan natuurlijk breien, maar het is helemaal niet zo moeilijk en je hebt natuurlijk wat om handen. Belangrijk materialen die je nodig hebt zijn natuurlijk wol, breinaalden en patronen. Tegenwoordig hoeft dat helemaal niet zo duur te zijn. Je kunt natuurlijk je wol kopen bij een echte hobbywinkel zoals Pipoos, maar tegenwoordig heeft Zeeman ook heel veel keuze in allerlei soorten wol en kleuren. Ze hebben zelfs boekjes met tips en patronen en verschillende maten naalden. Soms hebben ze in bepaalde winkels ook weleens wol, maar vaak is de keuze beperkt. Zo heeft de winkel Action ook weleens wol in haar assortiment.

-

Patronen kun je zelf bedenken, maar je vind ze ook op internet. Een goede en leuke site met vele patronen is Drops (www.garnstudio.com/lang/nl/kategori_oversikt.php). Dit is een Noorse site, maar er staan ook in het Nederlands patronen op, waar je ook inspiratie kunt opdoen.

Mocht je nu een leuk vest of een ander kledingstuk hebben gezien maar je wil het net iets anders, of je zag een superleuk kledingstuk, maar het was niet meer in jouw maat, dan kan je het ook zelf breien. In het forum bij Crea Bea met als onderwerp Breien: tips en patronen kan je het plaatje van het kledingstuk plaatsen en dan krijg je een patroon van dat vest waardoor je het zelf kunt breien.

Beginnende breibabes zullen niet alle steken meteen kennen. Op internet kun je best wel veel over vinden. Sites die steken uitleggen zijn:

- breienmetplezier.nl/breisteken.htm
- jessica-tromp.nl/breigarenbreiwolcashmeremerinoluxehandbreigarensnorokatoen.htm
- breikraam.nl/mkportal/breisteken.htm

-

Check ook het Girlscene Crea Bea forum!

Heb jij al wel eens gebreid?

Door Joyce