Lifestyle

Bewezen: Vrouwen kunnen beter tegen pijn dan mannen

4

Als wij geveld zijn door een verkoudheid dan laten we ons niet kennen. Niet zeuren, gewoon doorgaan. Bij mannen is dat wel anders. Als zij ook maar een pijntje hebben liggen ze kermend op de bank en wij mogen ze verzorgen. Dit scenario herkennen wij maar al te goed, ook al ontkennen de mannen dit stellig. Maar ze kunnen er niet meer omheen, want de wetenschap geeft ons gelijk. Wij kunnen beter met pijn omgaan dan mannen! 

Helaas, mannen! Wij hebben voor de zoveelste keer gelijk ;-). Er wordt altijd gezegd dat vrouwen beter omgaan met pijn en dat mannen bij een klein pijntje al gevloerd zijn. Dit blijkt echt waar te zijn! Een onderzoek van de Queen Mary University in Londen heeft bevestigd dat vrouwen beter tegen pijn kunnen dan mannen. 

Om hierachter te komen moesten de onderzoekers hersenscans maken. Op deze scans kun je zien hoe mannen en vrouwen met het idee van pijn omgaan. Het onderzoek wijst uit dat vrouwen zich minder bezighouden met de pijn, maar zich vooral focussen op hoe ze met de pijn kunnen omgaan. In tegenstelling tot mannen, zij waren vrijwel alleen bezig met de angst voor pijn. Hieruit blijkt dat wij pijn op een meer rationele manier benaderen dan mannen en dus beter met pijn kunnen omgaan. "We zeggen niet dat mannen en vrouwen pijn anders voelen, maar de hersenen interpreteren pijn op een andere manier", aldus Dr. Steven Coen. 

Ha! Als hij volgende keer op de bank ligt omdat 'ie verkouden is, kan hij best zelf dat kopje thee maken ;-). 

Vind jij dit een verrassend resultaat? Of heb jij dit altijd al geweten?

Bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 3 jaar geleden Hermione

  @Traveler groot gelijk. Wanneer er een artikel wordt geplaatst waarin iets 'bewezen' wordt, moeten ze dat ook goed kunnen onderbouwen en moeten ze er geen halve informatie bijgeven.

 • 3 jaar geleden Traveler

  Verbaast me niets. Maar word het niet weer eens tijd voor een fatsoenlijk artikel met iets meer inhoud? De artikelen lijken steeds korter te worden. Ik lees de front page niet zo vaak, maar lijkt me wel verstandig dat jullie de kwaliteit een beetje waarborgen.

 • 3 jaar geleden Poppin wbu :$

  Ff wat is die man op dat plaatje aan het doen????

 • 3 jaar geleden ❝ Diligite ❞

  Duh.

 1. 1