News

Verlegen meisje verandert in levensechte Barbie

Barbie is voor de meeste mensen een speelgoedpop, maar voor anderen is ze levensveranderend. Zo ook voor Ashton Clarke. Als ze over straat loopt dan draaien alle hoofden om, maar dat was ooit wel anders. Ashton was een grijze muis, maar omdat ze haar uiterlijk heeft veranderd in een Barbiepop, is haar hele leven anders. Je herkent de Ashton van vroeger écht niet meer terug. 

“Ik was vroeger extreem verlegen. Ik was veertien jaar toen ik een boek over theatrale make-up ontdekte”, vertelt Ashton. “Ik heb mij altijd geassocieerd met de Barbielook. Ik was zo ontzettend verlegen, dat maakte deze zelfverzekerde en mooie look zo aantrekkelijk”. Zo begon de 22-jarige Ashton uit Tennessee met het experimenteren met make-up. Dit hield ze echter verborgen voor anderen. “Ik durfde jarenlang niet met de Barbielook naar buiten te treden, bang dat anderen mij belachelijk zouden maken”. 

Toen Ashton zestien jaar was, vond ze het tijd om haar leven om te gooien. Ze verfde haar lokken blond, kocht haarextensions, begon met spraytans en contouring en tekende haar lippen bij. Ze was $1000 armer en de nieuwe Ashton was geboren: “Ik voel me blijer en gelukkiger als Barbie”. De blondine weet dat ze er ‘nep’ uitziet, maar dat doet haar niks. “Als ik er nep uitzie, voel ik me echter dan ooit”, zegt de blondine. 

Ashton voor:

Ashton na: 

 

 

 

Maar Ashtons nieuwe uiterlijk heeft ook een keerzijde. De Barbie lookalike is een slimme meid -ze studeert psychologie en spreekt meerdere talen vloeiend- maar wordt door veel mensen dommer ingeschat. “Ik moet door mijn uiterlijk extra hard mijn best doen om te bewijzen dat ik net zo’n goede essay kan schrijven als anderen. Eruitzien als Barbie is gewoon één van mijn vele interesses”, aldus Ashton. 

Wat vind jij van Ashtons nieuwe uiterlijk? Vind je het erg dat mensen haar dommer inschatten dan ze is? 

Bron

Must reads 👀