Lifestyle

13x Gezellige winteravonden en uitjes

Veel Girlscene lezeressen hebben ons laten weten dat ze maar al te graag tips ontvangen voor gezellige winteravonden en winteruitjes. Wij luisteren natuurlijk goed naar jullie en hebben speciaal voor jullie dit artikel gemaakt! Het is soms best moeilijk te bedenken wat je kunt doen als het weer niet heel erg meezit, maar geen zorgen, wij geven je tips! 

Sommige meiden blijven liever thuis en andere meiden gaan er liever op uit, we hebben tips voor allebei! Wie zegt dat de winter niet leuk is? 

1. Ga een dagje skiën of snowboarden 
Jij hoeft niet op wintersport om te kunnen snowboarden of skiën! Er zijn een heleboel indoor mogelijkheden hiervoor. Ook als je dit nog nooit hebt gedaan kun je hier terecht voor een eerste les. Onderschat het niet, vooral snowboarden is best moeilijk in het begin! 

2. Houd een spelletjesavond 
Verzamel je familie/vrienden bij elkaar en speel wat oldschool spelletjes. Hoe simpel het ook is, het is mega gezellig! Als je tegen je verlies kunt tenminste ;-). Denk aan Monopoly, Levensweg, Kolonisten van Katan, Pictionary of een leuk kaartspel als rikken of poker. 

3. Ga lasergamen
Goed weer heb je niet nodig om een potje te lasergamen. Verzamel een groep vrienden en schiet er op los. Gegarandeerd leuk en je kunt je schietkwaliteiten even testen, aan het einde krijg je te zien we er verloren en gewonnen heeft. 

4. Probeer nieuwe make-up looks uit bij je vriendinnen
Als jij een avondje niks te doen hebt, is het een goed idee om die tijd te benutten en nieuwe dingen qua make-up uit te proberen. Het internet staat bomvol met make-up tutorials en oefening baart kunst :-). Extra gezellig als jij je vriendinnen uitnodigt en jullie het bij elkaar gaan proberen. 

5. Maak mooie selfies met vriendinnen
Dit klink misshcien een beetje corny, maar als jullie je toch al mooi opgemaakt hebben is het een goed idee om een leuke foto te maken met vriendinnen. Die kun je vervolgens ophangen in een fotolijstje op je kamer. 

6. Doe een Escape Room
Al ooit gehoord van een Escape Room? Hierbij moet jij in een team proberen te ontsnappen binnen een uur. Dit wordt je natuurlijk niet makkelijk gemaakt en is mega spannend! Bekijk hieronder een preview van zo’n Escape room. 

Watch on YouTube

7. Ga poolen
Overal zit wel ergens een café met pooltafels in de buurt! Ook al ben je er misschien niet zo goed in, het is nog steeds leuk! Je kunt ook in teams spelen als je niet al te veel geld wil uitgeven aan een tafel. Vraag ook even of ze eventuele studentenkorting geven. 

8. Neem een kijkje bij je lokale theater
Een avondje uit in het theater is misschien niet iets wat je vaak doet, maar is zeker een goed idee om een keer uit te proberen. Op internet kun je waarschijnlijk het programma vinden van de komende weken. Comedy, dans, musical of toneel, er zit vast iets bij wat jou leuk lijkt. Een keer wat anders dan de bios! Ook bij theaters is het een goed idee om te vragen naar studentenkorting. Als een voorstelling op de dag zelf nog niet is uitverkocht, doen ze de kaartjes vaak ook goedkoper de deur uit. Gewoon even bellen :-). 

9. Maak een iglo van kussens en dekens
Voeg eventueel zelfs kerstlampjes toe om het helemaal af te maken. Alleen leuke mensen mogen je iglo binnenkomen ;-). Neem je laptop met Netflix mee en een flinke kan thee. Hier kunnen we ons wel vermaken!

10. Organiseer een diner of high wine voor vriendinnen of familie
Denk aan een volledig 3-gangen menu waarme je geliefden kan verwennen. Ook leuk is een high wine. Dat is een beetje hetzelfde als een high tea, maar dan met wijn en lekkere hapjes :-). 

11. Maak een lange avondwandeling
Regent het buiten niet en ligt er een laag(je) sneeuw? Trek dan je dikke winterjas aan en ga er eens op uit. Vooral als er sneeuw ligt is het in de winter buiten prachtig! Ga dan niet langs de weg wandelen, maar zoek een mooi park of bos op en geniet maar van het mooie Nederland. 

12. Bezoek de Amsterdam Dungeon
Ben jij wel een thrillseeker? Dan is het een goed idee om de Amsterdam Dungeon te bezoeken! Hier worden enge shows uitgevoerd door acteurs die jou het stuipen op het lijf jagen…

13. Ga shoppen in een overdekt winkelcentrum
Shoppen is misschien iets minder fijn als het buiten heel koud is, gelukkig zijn daar goede oplossingen voor :-). Er zijn een heleboel overdekte winkelcentra in Nederland, bijvoorbeeld Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Hier vind je onder andere Primark, New Yorker, The Sting en de H&M. 

Blijf je het liefst lekker thuis? Lees dan hier nog meer tips!

Hoe spendeer jij je vrije tijd het liefst in de winter? 

Must reads 👀