Beauty

5 tips om highlighter aan te brengen als een pro

3

Inmiddels weet je wat een highlighter is, maar dan blijft er nog één vraag over... Hoe gebruik je het? Girlscene vindt het tijd om daar dieper op in te gaan. Daarom delen we in dit artikel veel tips over hoe je highlighter moet aanbrengen zodat je daarna precies weet hoe je het meeste uit je highlighter kunt halen. Lees snel verder voor de tips en leer hoe je highlighter aanbrengt als een pro!

1. Kies de juiste formule
Eén van de belangrijkste dingen is om te bepalen welke formule je wil gebruiken. Je hebt namelijk vloeibare highlighter, maar ook highlighter in poedervorm of juist een crème. Het is nu eenmaal zo dat je make-up er vlekkerig uitziet als je ineens een vloeibare highlighter of je afgepoederde huid aanbrengt. 

Even op een rijtje: vloeibare highlighter is het mooiste als je het mengt met een foundation of dagcrème of als je het direct op de huid aanbrengt zonder make-up eronder. Een crème highlighter kun je aanbrengen nadat je een (vloeibare) foundation of een andere vloeibare gezichtsmake-up hebt gebruikt. Een highlighter in poedervorm is aan te raden om pas te gebruiken nadat je al je make-up hebt aangebracht. Poeder ziet er het mooiste uit op een andere poeder.

2. Gebruik goede tools
De tools die je gebruikt om je make-up aan te brengen zijn minstens zo belangrijk als de cosmetica zelf. Maar dan komt het lastige punt weer... Welke tool gebruik je voor welke highlighter? Vloeibare highlighter vervaag je het mooiste met een vochtige spons of je vingers. Crème highlighter kun je heel mooi met je vingers aanbrengen en voor een highlighter poeder heb je een kwast nodig. 

In het laatste geval is een stippling brush goed als je de highlighter licht wil aanbrengen. Wil je juist super veel glans? Gebruik dan een smalle compacte gezichtskwast waarvan de haren dicht op elkaar staan.

3. Highlighter brengt dingen naar voren
Wat goed is om te weten is dat je met highlighter bepaalde kenmerken naar voren brengt. Met een donkere kleur, zoals een bronzer, zorg je ervoor dat dingen wegvallen. Wat highlighter dus doet is bepaalde punten benadrukken. Als jij highlighter op je jukbeenderen aanbrengt vallen je jukbeenderen meer op. Maar hetzelfde geldt voor puistjes, dus pas op dat je niet een dikke streep op onzuiverheden zet. ;-) Dit is handig om te onthouden voordat je je highlighter gaat aanbrengen. Vraag jezelf af welke dingen je wil benadrukken.

4. Highlighter als concealer
Heb je last van donkere kringen onder je ogen? Dan kun je daar ook een highlighter voor gebruiken! Wel een andere highlighter dan die je gebruikt op je gezicht, trouwens. Een highlighter en concealer in één is dan wat je nodig hebt. Kijk naar beneden in de spiegel om goed te zien waar de donkerste delen zijn onder de ogen. Daar breng je de highlighter concealer aan. Blend het in de huid, et voilà!

5. Plekken waar je highlighter aanbrengt
Nog een belangrijk punt is waar je highlighter aanbrengt. Eigenlijk is hier geen goed of fout. Highlighter mag ongeveer overal! Maar laten we het stap voor stap aanpakken. Allereerst heb je de 'standaard' plekken, zoals op de jukbeenderen en op je neusbrug. Verder is het mooi om highlighter te plaatsen tussen je wenkbrauwen, op het wenkbrauwbot, op het bewegend ooglid en in de binnenste ooghoeken. Tot slot is het mooi om wat highlighter op het cupidoboogje van je lippen te doen en een beetje in het midden van de kin voor extra glans. 


Mocht je benieuwd zijn naar de favoriete highlighters van de Girlscene redactie... Renée zweert bij MAC Soft And Gentle, Danique en Maxime gebruiken graag de highlighter van Sleek en Maudy kan niet zonder The Balm Mary-Lou Manizer.


Hoe breng jij highlighter aan?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 3 jaar geleden Panda

    Ik gebruik meestal High Beam van Benefit, best prijzig maar zooo mooi en je doet er ook hartstikke lang mee. Ik breng hem gewoon aan met het bijbehorende kwastje en dan verdeel ik het met mijn vingers, dat geeft het natuurlijkste effect vind ik.

  • 3 jaar geleden Julide

    soft and gentle is echt de beste highlighter oooooit

  • 3 jaar geleden Carmenneke

    6. als je blush en bronzer gebruikt eerst bronzer, dan highlighter en dan blush zodat je het geheel mengt. Je kan achteraf ook je poederkwast nog even gebruiken om te blenden zodat het geen strepen worden.

  1. 1