Films & Series

De leukste en memorabele Gretchen Wieners oneliners

Girlscene schreef over hoe het nu met de Mean Girls cast gaat. Stiekem waren we op de redactie vooral nieuwsgierig naar één van onze favoriete personages: Gretchen Wieners. Om Gretchen en al haar geweldige uitspraken te eren laten we je in dit artikel alle leuke én memorabele Gretchen Wieners oneliners zien. Ben je klaar om te lachen?

Na de levenslessen die we van Mean Girls hebben geleerd kunnen de leukste Gretchen Wieners oneliners niet achterblijven. Weet je nog dat Gretchen het volgende zei?
 


1. You can’t sit with us
Regina George droeg een joggingbroek. Ter informatie: The Plastics dragen geen joggingbroek op maandag. Gretchen heeft het helemaal gehad en ontploft door de iconische zin ‘you can’t sit with us’ uit te spreken, net als Karen.


2. So Fetch!
Dit moet wel Girlscene’s favoriet zijn. Zelfs na al die jaren zijn we so fetch nog niet vergeten. Arme Gretchen moest haar oneliner laten varen nadat Regina zei dat het genoeg was met het ‘fetchen’ van haar.


3. What are you?
Blijkbaar begreep Gretchen niet dat Karen als een muis naar het Halloween feestje van Aaron ging. 


4. Put in in the book
Weet je nog hoe Cady de verschrikkelijkste dingen over Ms. Norbury zei? Dat was het moment waarop Gretchen haar aanspoorde om het op te schrijven in het Burn Book.


5. I’m such a good friend
Gretchen is zo’n goede vriendin door op te biechten dat Regina het een en ander aan zichzelf heeft laten sleutelen.


6. I’m sorry that people are jealous of me
Is dit niet het meest oprechte excuus ooit…? 😉 Gretchen moet er natuurlijk ook even aan toevoegen dat ze er niets aan kan doen dat ze zo populair is. 


7. Ex-boyfriends are off-limits to friends
Gretchen zegt ook weleens wijze dingen. Cady kan maar beter uit de buurt blijven van Regina’s ex, Aaron. Maar we weten hoe dat afliep…


8. I don’t think my father, the inventor of toaster strudel, would be too pleased to hear about this
Nadat Regina Plastic-af was brak de hel los. Ze bracht het Burn Book onder de aandacht van de rector waarna Cady, Karen en Gretchen – de enige meiden die niet in het boek stonden – op het matje werden geroepen.


9. We should totally stab Caesar!
Oh boy, heb je Gretchen ooit zo opgefokt zien als tijdens haar betoog dat ze eindigt met “We should totally stab Caesar”?

Wat zijn jouw favoriete Gretchen Wieners oneliners?

Must reads 👀