Food

10 dingen die je nog niet wist over truffels

Heb jij ooit truffel geproefd? Nee, we hebben het niet over de lekkere chocoladetruffels in de supermarkt. 😉 We hebben het over de truffel die in de grond verstopt zit en een erg sterke geur heeft. Truffel is een dure delicatesse omdat het op heel weinig plaatsen te vinden is. Je kunt het op allerlei manieren verwerken in je eten en je moet het zeker een keer uitgeprobeerd hebben! 

Girlscene’s Danique en Emma hebben pas een heerlijk diner gegeten bij 5&33 met als belangrijkste ingrediënt truffel. Het truffelseizoen is namelijk weer begonnen en ter ere daarvan is er nu een speciaal menu bij het restaurant in het Art Hotel in Amsterdam. In elke gang is de truffel verwerkt, een goed idee dus als je het een keer uit wil proberen! 

♥ Truffel wordt ook wel het zwarte goud genoemd. Dat belooft veel goeds!

♥ Truffel zit boordevol proteïne en dat is heel goed voor je :-).

♥ Truffel is familie van de paddestoel, het is namelijk een ondergronds groeiende paddestoel. Als je van paddestoelen houdt moet je truffel dus al helemaal uitproberen. 

♥ Truffels hebben een heel sterk aroma. Ze zijn ook prijzig, maar je hebt er maar een klein beetje van nodig in je gerecht. 

♥ Oorspronkelijk werden er vaak varkens gebruikt om de truffels te zoeken, omdat de geur van de truffel erg lijkt op het lokferomeen van de mannetjes en daar zijn de vrouwelijke varkentjes natuurlijk dol op. Helaas zagen de truffeljagers een fortuin aan truffel verdwijnen doordat de varkens de smaak ook nog eens heel lekker vonden. Daarom gebruiken ze nu liever honden omdat die veel beter luisteren. 

♥ Truffel is bijvoorbeeld heerlijk bij pasta, kabeljauw, zalm, brood, entrecote, aardappelpuree en omelet. 

♥ Truffels kunnen niet gekweekt worden.

♥ Truffels behoren tot de duurste ingrediënten in de wereld, dat is niet voor niks.

♥ Truffelmayonaise is héérlijk bij je broodje carpaccio.

♥ Truffelolie is vaak niet van echte truffels gemaakt en veel duurder dan het moet zijn! Daarmee wordt de illusie gecreëerd dat er wel truffels in zitten, dit is dus niet het geval! De geur en smaak worden nagemaakt. 

Kookboek met Truffels 

Heb jij al eens truffel uitgeprobeerd? 

Bron. bron, bron, bron

Must reads 👀