News

Welk openbaar toilet is het schoonst?

Het liefst doe je het gewoon op je eigen pot, maar helaas ben je niet altijd in die gelegenheid. Je moet er toch echt aan geloven; je behoefte doen op een openbaar toilet. Om remsporen, gebruikte wc-papiertjes en andere onaangename verrassingen te voorkomen, moet je het schoonste toilet kiezen. Maar welke is dan het schoonst? Girlscene zocht het voor je uit. Vanaf nu weet je altijd welk toilet je moet kiezen! 

Sta je dan, in een openbaar toilet. Er is een rijtje met toiletten en je moet er eentje kiezen. Altijd lastig, want je wilt absoluut niet in een vies toilethokje belanden. Het blijft een verrassing totdat je de deur opendoet, dan pas zie je of je de goede keuze hebt gemaakt. Maar, er is een toilet die het allerschoonst is en die je voortaan dus het best kunt kiezen! 

Als je kijkt naar het gedrag van de mens dan zijn we geneigd om voor de optie te kiezen die de minste energie kost. Dit zochten onderzoekers Hanley en Splash uit in 1993. We kunnen dus stellen dat de meeste mensen voor het eerste toilet gaan. Volgens een ander onderzoek van Belk uit 1975 kiezen we altijd voor de optie die het meest in het oog springt. De deuren van de toiletten zijn meestal even groot, maar de eerste deur lijkt groter omdat deze dichterbij is. Bovendien kiezen de meeste mensen voor het eerste toilet dat ze zien omdat er heel weinig bij wordt nagedacht, dat is een automatisch proces. Het is duidelijk: kies het eerste toilet niet! 

Maar ook het laatste toilet is geen goede keuze. Mensen die meer privacy willen of last hebben van plasangst gaan het snelst voor het laatste hokje. Het is misschien een minder populaire keuze dan het eerste toilet, maar het wordt toch vaak gekozen! Vooral door mensen die een number two moeten doen, wat het laatste toilet al helemaal onaantrekkelijk maakt. 

Het schoonste openbaar toilet is dus de middelste! Bij twee tot vier hokjes ga je voor hokje twee, bij meer dan vijf hokjes ga je voor de middelste of het hokje daarnaast. Bij het middelste toilet is de kans dus veruit het grootst dat je een schoon toilet aantreft! 

Ga jij vanaf nu voor het middelste toilet? 

Bron
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀