Beauty

5 tips om rode bultjes op je lichaam te verwijderen

Heb jij ook altijd rode bultjes op je lichaam en heb je geen idee waar het vandaan komt? Zitten de bultjes voornamelijk op je armen? Dan heb je misschien wel de huidaandoening keratosis pilaris. Girlscene vertelt je in dit artikel wat je kunt doen om de rode bultjes van je lichaam te verwijderen. Deze methodes zijn makkelijk én snel waardoor de bultjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Keratosis pilaris is een huidaandoening die veroorzaakt wordt door de rijping van de hoornlaag en haarzakjes. Dat klinkt nogal ingewikkeld, maar eigenlijk betekent het gewoon dat er rode bultjes vormen bij de haarzakjes. Bovendien kunnen de haarzakjes verstopt raken waardoor er (gele) bultjes ontstaan. Keratosis pilaris is niet besmettelijk en ook niet te genezen, maar er zijn wel wat dingen die je kunt doen om de bultjes te laten verdwijnen. Uiteraard moet je die routine blijven volhouden, want anders wordt het weer zoals voorheen.

1. Moroccanoil
Een beautyredacteur van de website Bydrie zweert bij Moroccanoil voor haar keratosis pilaris. Ze kwam er per ongeluk achter dat dit hartstikke fijn is voor haar huid. Het zat zo: haar bodylotion was op maar ze wilde wel haar huid voeden, dus ze besloot om een paar druppels van de Moroccanoil haar treatment in bad te gooien. En wat blijkt? Haar huid was een week lang glad en zacht. Zou het ook met arganolie werken?

2. Lichaamsolie
Als je geen product als Moroccanoil in huis hebt kun je ook aan de slag gaan met een lichaamsolie. Breng het aan voor het slapen om je huid gladder te maken. Vooral een droge olie is aan te raden, omdat zo’n olie snel intrekt en je dus meteen je pyjama kunt aantrekken. Herhaal dit iedere dag (of een paar keer per week) om het resultaat te behouden.


3. LUSH Parsley Porridge

Girlscene’s Renée zweert bij de LUSH Parsley Porridge zeep voor haar keratosis pilaris. Deze kruidige zeep heeft een antibacteriële werking waardoor de bultjes redelijk snel verdwijnen. Breng de zeep aan op de plekken en spoel het af. Herhaal het iedere dag onder de douche (of een paar keer per week) en je ziet de bultjes vanzelf afnemen. Dit is één van de meest betaalbare methodes om keratosis pilaris te bestrijden.

LUSH Parsley Porridge zeep kost €6,85 per 100 gram.

4. Kokosolie en appelciderazijn
Schijnbaar is een mix van kokosolie en appelciderazijn perfect voor iemand die last heeft van keratosis pilaris. Je kunt de mix 1:1 gebruiken. Dus bijvoorbeeld één eetlepel kokosolie mengen met één eetlepel appelciderazijn. Breng het mengsel aan onder de douche, laat het een paar minuten zitten en spoel af. Omdat beide producten ontstekingsremmend werken nemen de bultjes snel af. 

5. Droog borstelen
Je huid droog borstelen blijkt niet alleen goed te zijn om cellulitis tegen te gaan, want het schijnt ook te werken voor degenen met keratosis pilaris. Het helpt namelijk om de verstopte poriën aan te pakken. Scrubben is trouwens echt een don’t, waardoor het droog borstelen een goede optie is. Zo’n huidborstel koop je al voor €5.

Dingen die je vooral niet moet doen
Nu je weet wat je kunt doen om de keratosis pilaris bultjes (tijdelijk) te laten verdwijnen. Maar welke dingen moet je niet doen? De volgende dingen irriteren de huid en kun je dus beter laten:
– hard en overmatig scrubben
– uitdrogende zeep en reinigingsgel
– aan de bultjes pulken met je vingers
– ruw de huid drogen met een handdoek

Praat op het forum verder over dit onderwerp. Meer tips lezen? Check dan dit artikel. 

Wat zijn jouw tips om de rode bultjes op je lichaam tegen te gaan?

Bron, bron, bron en bron