News

De bizarre reden waarom je met natte sokken moet slapen

Kom op, als er iets vervelend is, dan is het wel met je sokken in een plas water stappen. Argh! Maar wat blijkt? Natte sokken schijnen eigenlijk hartstikke goed voor je te zijn. In ieder geval, als je met natte sokken slaapt. Vooral tijdens deze tijd van het jaar is slapen met natte sokken aan te raden. Wil je weten wat de bizarre reden hiervoor is? Lees dan snel verder.

Grote kans dat je gruwelt bij de gedachte aan slapen met natte sokken. Niet zo gek, want vaak worden natte sokken gelinkt aan vervelende dingen. Je krijgt bijvoorbeeld natte sokken als je in een plas water stapt en geen waterdichte schoenen draagt of wanneer je met je voeten over een natte vloer loopt en het niet zag aankomen. Heel irritant. Maar het slapen met natte sokken schijnt dus hartstikke goed te zijn voor je gezondheid en wel om deze reden.

Het is weer die tijd van het jaar. Als je je niet lekker voelt krijg je 9 van de 10 keer 'het heerst' te horen. Jep, de periode van griep en verkoudheid breekt aan. Laten natte sokken dan goed van pas komen! Als je op een 'natuurlijke' manier beter wil worden moet je namelijk slapen met natte sokken aan. Deze sokstrategie helpt je ziekteverschijnselen te verminderen door meer bloed naar je voeten te laten stromen, wat vervolgens de bloedcirculatie stimuleert. 


Zo werkt het: warm je voeten op in (warm) water. Vervolgens maak je een paar sokken nat in koud water. Knijp het water eruit en trek de sokken aan. Vergeet niet om een paar wollen sokken eroverheen aan te trekken. Nu hoef je alleen nog maar te slapen en de sokken het werk te laten doen. Als je wakker wordt horen de sokken warm en droog te zijn én voel jij je qua gezondheid een stuk beter. 

Wat vind jij ervan dat je met natte sokken moet slapen om griep en verkoudheid tegen te gaan? Ga jij het proberen?

Bron
Beeld: Thinkstock