Real life

Girls Issues: Ik sta bij mijn vriendin op de tweede plek

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wil om meer aandacht te krijgen van haar BFF.

Beste Girlscene redactie,

Ik zit in de put en ik weet niet hoe ik het moet oplossen. Ik had een beste vriendin en we deelden altijd alles met elkaar. We deelden hetzelfde brein, maar sinds de zomer is het anders. Mijn beste vriendin gaat nu om met andere vriendinnen, maar deze meiden zijn niet “echt”. Deze meiden denken alleen maar aan zichzelf, zijn schijnheilig en zijn echt niet uit te staan. Mijn BFF en ik zitten op andere scholen, maar haar nieuwe vriendinnen zitten op dezelfde school. Zij zijn nu super close. Mij is ze vergeten en dat doet pijn.

Zo heeft mijn voormalige BFF mij uit haar Instagram bio gehaald en plaats ze nooit meer foto’s van ons samen, maar ze deelt wél foto’s van haar andere vriendinnen. Ik heb al geprobeerd haar dit te vertellen en ze blijft zeggen dat ze van me houdt, maar ik voel dat ik op een tweede plek sta. Wat kan ik hier aan doen?

Liefs


Lieve Anoniem,

Wat vervelend dat jij je op dit moment zo ellendig voelt. Dit is namelijk helemaal nergens voor nodig. Je moet weten dat je super leuk bent! En misschien lijkt het op dit moment het einde van de wereld, dit is het helemaal niet. Misschien lijkt het namelijk nu alsof je op een tweede plek komt, maar je vriendin doet dit waarschijnlijk niet expres.

Het is heel goed dat jullie al samen gepraat hebben en misschien kun je dit nog een keer proberen. Geef tijdens het gesprek aan dat je na jullie laatste gesprek nog steeds het gevoel hebt dat je niet haar eerste keus bent en dat je graag meer samen wil doen. Het is heel normaal voor vriendinnen dat je soms een periode hebt waarin het wat minder gaat. De klik kan er dan wat minder zijn en misschien zie je elkaar ook minder. Maar dit betekent niet dat jullie geen vriendinnen meer zijn. Geef aan dat je heel graag haar vriendin wil zijn, maar het ook lastig vindt wat zij van jou verwacht. Probeer niet constant om haar aandacht te vragen en haar te stalken met berichtjes. Dit schrikt haar waarschijnlijk af en zorgt ervoor dat ze je alleen maar minder wil zien.

Blijf ondertussen vooral niet zielig alleen thuis terwijl zij leuke dingen doet met haar andere vriendinnen. Waarschijnlijk heb jij ook nog andere vriendinnen, probeer daar eens iets leuks mee te doen. Misschien zijn dit niet je allerbeste vriendinnen, maar zo heb je in ieder geval een leuke dag!

Verder is het heel normaal dat je BFF close is met deze meiden. Zij zien elkaar namelijk elke dag. Maar dit betekent niet dat jij minder goed bent. Probeer ook eens deze nieuwe vriendinnen te leren kennen. Misschien zijn het wel hele leuke meiden. Want het zijn tenslotte wel jouw BFF haar vriendinnen, grote kans dat jullie ook dingen gemeen hebben.

Heel veel succes en geluk!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀