Lifestyle

Zo overleef je het kerstdiner met familie

Tijdens het kerstdiner moet je uren luisteren naar je oma over hoe groot je wel niet bent geworden en vraagt je tante constant waarom je nog geen vriendje hebt. En laten we vooral niet de ongemakkelijke stiltes vergeten die ontstaan terwijl iedereen de rollade naar binnen propt. Helaas kom je er vaak niet onderuit, het kerstdiner is een verplichting. Girlscene comes to rescue met tips hoe jij het kerstdiner overleeft.

De kerstdagen leveren aardig wat stress op. Je probeert zoveel mogelijk familieleden te bezoeken in slechts twee dagen, je staat uren in de keuken voor een diner en je rent last minute alle supermarkten af voor dat laatste blikje ragout. Maar dit is nog niets. Het echte zwoegen moet nog beginnen: het kerstdiner. Gelukkig heeft Girlscene een aantal tips onder elkaar gezet die jou helpen tijdens het kersdiner. Volg deze tips op en het is zo 27 december ;-).

1. Je eigen houding is cruciaal. Als jij met een chagrijnig gezicht gaat zitten dan weet je zeker dat het niets wordt. Blijf daarom, hoe lastig het soms ook mag zijn, positief. Fake it till you make it! Voor je het weet zit het vijf gangen diner er al weer in.

2. Wie zei dat je in moest gaan op je tante die zich steeds hardop afvraagt waarom je nog geen vriendje hebt? In plaats van jezelf constant te verdedigen en je tijd te verspillen kun je haar beter maar laten kletsen. Het belangrijkste is dat jij beter weet.


3. Kun je echt niet meer naar je tante luisteren en word je langzaam gek, stel dan zelf de vragen. Zo voorkom jij dat de hele familie het de hele avond over jou heeft en lijk jij geïnteresseerd in het leven van je familieleden. Vraag bijvoorbeeld aan je oma hoe het nu is met haar kunstbeen en aan je oom hoe het gaat met het vinden van een baan.

4. Loopt het gesprek stroef en klinkt de kerstmuziek op de achtergrond opeens verdacht hard, stel dan een vraag aan de familie. Vraag bijvoorbeeld wat zij het leukste moment van het jaar vonden of wat het grappigste moment was.

5. Ook al is het eten koud, zijn de wortels rauw en is de vis flauw, slik je commentaar in om de kok niet de beledigen. Vind je iets niet lekker, schep dan wat minder op. Bedenk namelijk eens hoeveel tijd jouw schoonmoeder wel niet in deze maaltijd heeft gestoken. Jij wil niet de sfeer aan tafel verpesten door het eten af te kraken.

6. Serveer alcohol om iedereen wat losser te maken. Niet te veel, want je wilt niet dat je oma handtastelijk wordt ;-). Maar de juiste hoeveelheid alcohol kan er voor zorgen dat iedereen wat losser wordt, de gesprekken makkelijker verlopen en het eten wat beter smaakt.

Wat doe jij met Kerstmis? Zie jij op tegen het kerstdiner?

Bron, bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀