Films & Series

De 13 leukste winterfilms

In de winter is er niets lekkerder dan met je dekentje op de bank een film kijken met vrienden of je liefde, terwijl buiten de regen (of hopelijk sneeuw) naar beneden komt. Nou ja, misschien is er één ding leuker: een film kijken die net uit is in de bioscoop. Als jij nu denkt: ja en ja, dan moet je snel verder lezen. We hebben namelijk voor deze winter de leukste oude films en nieuwste bioscoophits op een rij gezet die perfect bij de winter passen.

Suffragette
 

Watch on YouTube

Een film in het kader van girlpower. De film volgt de begindagen van de (niet zo sexy klinkende) feministische beweging. Maud, een jonge werkende vrouw is onderdeel van de beweging aan het begin van de twintigste eeuw. Als ze merkt dat vreedzaam protest niet helpt, gaat ze over tot extreme en gewelddadige acties om haar doel te bereiken. Deze film geeft je wat meer achtergrond over het hoe en waarom wij vrouwen nu gelijke rechten hebben. De film is uit vanaf 3 december.

The Hunger Games 

Watch on YouTube

We lieten je in het artikel over de films die in november in de bioscoop draaien al weten dat The Hunger Games Mockingjay Part Two vanaf 18 november in de bioscoop draait. Het is echt een film om te kijken deze winter! Het is het laatste deel van de reeks en als je de andere films hebt gezien weet je dat het een heel spannend einde wordt. Daarnaast is het een spannende maar romantische film, wat het perfect maakt voor een koude winteravond. De eerste drie films zijn trouwens ideaal voor een avondje op de bank. 

Fashion Chicks 

Watch on YouTube

Deze film moet je echt gaan kijken met je vriendinnen voor of na een gezellig meidenavondje. Het gaat over Esmee die eindelijk haar droombaan bij hét modebedrijf krijgt. Ze wordt echter gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Ze bedenkt een online alterego Lizzy die per ongeluk Instafamous wordt. Hierdoor moet ze een dubbelleven leiden en ervoor zorgen dat ze niet betrapt wordt. Een leuke film over een droom van veel meiden.

Mon roi 

Watch on YouTube

Een Franse film hoort in het rijtje winterfilms thuis, want Frans = romantiek en drama. Tony wordt na een ski-ongeluk opgenomen in een revalidatiecentrum. Ze is afhankelijk van medicatie en verzorgers en heeft daarom ruimte om terug te kijken op haar liefdesrelatie met Georgio. Ze vraagt zich af hoe ze in die verstikkende passie terechtgekomen zijn en wie die man eigenlijk is waar ze ooit verliefd op werd. Tijdens de fysiek zware inspanningen hoopt ze op deze vragen antwoord te kunnen geven. Een ontroerende film voor jou en je vriend/vriendin of juist om een traantje bij weg te pinken met vriendinnen.

Mannenharten 2 

Watch on YouTube

Dit komt natuurlijk niet als een verrassing, maar op 17 december komt het langverwachte vervolg op de eerste film. Nicole (Katja Herbers) en Wouter (Jeroen Spitzberger) hebben een baby, maar terwijl hij voor hem zorgt heeft Nicole vooral oog voor haar nieuwe boek en de bijbehorende uitgever. Niels (Fabian Jansen) wil zijn liefdesleven veranderen, doet een versiercursus en gebruikt de meest foute openingszinnen (want dacht je van: ‘mooie benen, hoe laat gaan ze open?’). Er gebeurt nog veel meer, dus het is echt zo’n leuke Nederlandse romantische komedie waar je een goed gevoel aan overhoudt.

De Harry Potter serie
De Harry Potter films zijn misschien wel de ideale films voor een winterse marathon. De setting van de films is vaak in de wintertijd (halló, iedereen weet toch dat Zweinstein in de zomer dicht is?!) en dat levert prachtige plaatjes op. Daarnaast zorgen de spanning en verstopte liefdesperikelen ervoor dat je met een warme chocolademelk en chocolate chip koekjes uren op de bank kunt blijven hangen.

Planes, Trains and Automobiles 
Dit is een film die wel helemaal vol met sneeuw zit, maar waarbij het verhaal zich niet rond de feestdagen afspeelt. De film gaat over de tijd voor Thanksgiving, waarin thuiskomen bijna onmogelijk lijkt door het slechte weer. Sneeuw is niet altijd charmant, hè? Mocht je weer eens vertraging hebben met het openbaar vervoer dan zal deze film je echt opvrolijken, want je vertraging lijkt dan niet meer zo erg.

Home Alone 1 & 2
Home Alone staat natuurlijk standaard in elk lijstje met winter- en kerstfilms en je hebt het al honderd keer gezien, maar het voelt fout om de Home Alone films niet te noemen. Op de Girlscene redactie zijn we vooral gek op de eerste twee films, omdat Macaulay Culkin het enige echte Home Alone gezicht is. Met het hele gezin op de bank lachen om de films zorgt voor het ultieme kerstgevoel. 

Bridget Jones’s Diary
De kersttruien, de warme oma onderbroeken, de Britse humor, de plassen water die op de jurk belanden, de kus in de sneeuw: De Bridget Jones’s Diary films zijn winterklassiekers. Nodig je vriendinnen uit voor een marathon van alle drie de films met lekkers en maak er een slaapfeestje van.

Happy feet 1 & 2 
Even serieus meiden, wie houdt er niet van pinguïns?! Ze zijn schattig, waggelen, dansen en zingen in deze film en dat maakt ze bijna onweerstaanbaar. Het zijn vrolijke winterfilms en zorgen ervoor dat je van de bank rolt van het lachen.

Gooische Vrouwen 2
Hij is pas een jaar uit, maar het is een absolute winterfilm. Door alle (liefdes)perikelen thuis besluiten Cheryl, Claire, Anouk en Roelien om naar de besneeuwde Oostenrijkse bergtoppen te vertrekken. Samen met alle drama en humor zorgt het voor een ontspannen avondje film kijken. Je moet deze film vooral opzetten als het hier giet van de regen, want de besneeuwde bergen zijn toch een prettiger uitzicht.

Elf
De ultieme throwback uit je jeugd. Voor degenen die de film nog niet kennen: het gaat over een man die is grootgebracht door elfjes. Hij gaat na jaren terug naar de ‘echte’ wereld om zijn vader te ontmoeten. Alleen is hij niet helemaal aangepast aan deze wereld. Alles aan deze film is winter en kerst en dus kan de film niet ontbreken.

The Holiday
Ook deze film mag echt niet missen in deze winterse lijst. Amanda uit Los Angeles heeft een druk leven waar ze even aan wil ontsnappen. Ze ruilt tijdens kerst van huis met Iris, die op het Engelse platteland woont. De ruil zorgt ervoor dat zij allebei weer in de liefde gaan geloven.

Wil jij deze films direct zien? Bestel ze dan hieronder met slechts één klik op de afbeelding!

  
The Hunger Games | The Hunger Games: Catching Fire | The Hunger Games: Mockingjay

  
Harry Potter | Planes, Trains and Automobiles | Home Alone 

  
Bridget Jones | Happy Feet | Gooische Vrouwen 2 

 

Elf | The Holiday 

Welke films ga jij deze winter zeker kijken?

bron, bron

Must reads 👀