Lifestyle

9x de beste anti-kater tips

6

Het wordt maar één keer 2016 en daarom is het vanavond tijd om eens flink uit te pakken. Zet de champagne maar klaar, want vanavond gaat vast en zeker een heel gezellige avond worden… Nu maak je je nergens zorgen om, maar zeker weten dat jij morgen baalt als je met een kater op de bank zit. Girlscene zet een aantal anti-kater tips op een rijtje zodat jij fris en fruitig het nieuwe jaar ingaat zónder kater!

1. Zorg voor een goede basis
Drinken op een lege maag is niet aan te raden. De alcohol lijkt wel twee keer zo hard binnen te komen en je maag raakt van streek. Zorg er daarom voor dat je voordat je begint met drinken een flinke bodem legt. Dit vergroot niet het aantal alcoholische drankjes die je kan drinken, maar dit zorgt er wel voor dat de alchol minder snel verkeerd valt. 

2. Drink water
Voorkomen is altijd beter dan genezen. Kies er daarom voor om wat minder te drinken. Nu zeggen we niet dat je Oudejaarsavond moet doorkomen met alleen maar Spa blauw, maar je zou ervoor kunnen kiezen om een glas alcohol af te wisselen met een glas water. Daarnaast is het sowieso heel verstandig om zoveel mogelijk water te drinken. Van alcohol droog je namelijk uit waardoor je hoofdpijn krijgt. Door water te drinken voorkom je de ergste hoofdpijn.


3. Kies bewust 
Sommige drankjes maken een kater nóg erger. Vermijd daarom donkere alcohol en alcohol met bubbels erin. Dus zeg maar gedag tegen rode wijn, tequila, witte wijn en champagne. In deze dranken zitten namelijk meer gifstoffen die een kater veroorzaken. Daarnaast worden alcoholische drankjes met bubbels extra snel in het bloed opgenomen.

4. Drink met mate
Het duurt gemiddeld anderhalf uur om één glas alcohol te verwerken. Hierbij speelt de lever een belangrijke rol. Die levert namelijk enzymen die de alcohol in je lijf afbreken. Te veel alcohol in één keer kan de lever niet aan. Hierdoor hoopt zich namelijk acetaldehyde op. Dit is een stofje dat zorgt voor katerverschijnselen. Drink daarom met mate.

5. Rook niet
Misschien vind je een sigaretje tijdens het uitgaan erg lekker, maar uit een onderzoek van de Brown University bleek dat de studenten die tijdens het uitgaan rookten meer kans hadden op een kater de volgende dag. Daarnaast waren de katers van de rokers intenser dan die van de niet-rokers.

6. Slaap 
Na al die alcohol heeft je lichaam veel behoefte aan slaap. Probeer daarom een beetje uit te slapen, maar let erop dat je niet teveel slaapt. Tijdens je slaap kan het lichaam zich weer herstellen en met een beetje geluk slaap jij zo door je kater heen.


7. Ontbijt 
Hoewel je misschien in eerste instantie niet zo’n honger hebt omdat je vannacht nog een broodje shoarma naar binnen hebt gewerkt, is eten nodig om je energie te geven en je maag te kalmeren. Kies voor het ultieme anti-kater voedsel: eieren. Eieren zijn een bron van proteïnen en vitaminen. Vettig eten kun je beter mijden, dit is te zwaar voor de maag. Daarnaast is het ook verstandig geen kruidenthee te drinken, omdat dit de afbraak van de alcohol vertraagt.

8. Sport
Waarschijnlijk lijkt het op dit moment niet zo’n goed idee, maar ga sporten. Transpireren is namelijk perfect om de alcohol uit je lichaam te krijgen. Voordat jij het weet is je kater als sneeuw voor de zon verdwenen.

9. Ibuprofen
Lijkt je kater echt niet weg te gaan? Neem dan een ibuprofen. Dit is een ontstekingsremmend middel. Neem geen paracetamol, want dat is in combinatie met alcohol slecht voor je lever en de nieren.

Het fijnste is om na een zware avond lekker in je pyjama in bed te blijven, maar moet je nu toch de deur uit? Bekijk dan even dit artikel.

Toch behoefte aan een kater? Bestel hem dan in plaats van te drinken ;-). 

 
Cat Jelly Coin Zip Purse | Cat Iphone Case 

 
Cat Ears | Cat Clutch

Wat zijn jouw plannen voor vanavond? Heb jij morgen deze tips nodig ;-) ?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

6 reacties

 • 3 jaar geleden Lighthouse

  Hahahahahaha het stukje van 'bestel je kater' xd wat een droge grap

 • 3 jaar geleden PrettyPrincess

  Zuip gewoon niet zoveel. Je bent toch volwassen genoeg voor een beetje zelfbeheersing

 • 3 jaar geleden Immortal

  Mag ik vragen op welke bronnen dit artikel gebaseerd is? Gezien er wat foutieve info in het artikel staat.

  Het is namelijk zo dat niets maar dan ook niets helpt om een kater te verminderen als de alcohol eenmaal in je lichaam is. Dit is de consequentie van alcohol. Het is gewoon een drug. Alles wat beweert wordt dat helpt klopt gewoon niet.

  Je kunt alcohol ook niet sneller uit je bloed laten gaan door te sporten. Niets helpt om het uit je lichaam te krijgen, behalve wachten.

  En jullie geven aan dat je beter ibuprofen kan slikken dan een paracetamol? En ibuprofen is dan wel slim? Naar mijn weten is ibuprofen zwaardere medicatie dan paracetamol.

  Gewoon uitzitten die kater. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten

 • 3 jaar geleden summerfeelings

  Ik vind het best een beetje schandalig dat jullie, girlscene, lezeressen aanraden om een ibuprofen te nemen ipv Paracetamol. Ibuprofen is voor je maag veel slechter dan paracetamol en ook aan je nieren en lever doet het zeker geen goed. Het is in België niet voor niets enkel met een voorschrift te verkrijgen! Ibuprofen kan best wel een genomen worden als ontstekingsremmend en/of pijnstillend middel, maar het heeft net als alle andere geneesmiddelen ook heel wat nadelen.

 • 3 jaar geleden Lisette

  Beste tip: Gewoon niet zoveel drinken. (:

 • 3 jaar geleden MOU

  Drie glazen water drinken voor dat je naar bed gaat.

 1. 1