Real life

Anouk (16): ‘Wat kan ik doen tegen een onzuivere huid?’

girls-issues-39

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues.

Girls Issues: ‘Ik heb een onzuivere huid’

Anouk (16) geeft aan dat ze niet goed kan omgaan met kritiek.

Hoi Girlscene,

Ik ben best wel onzeker over mezelf. Ik heb aardig wat onzuiverheden op mijn gezicht en erg grote poriën. Zelf stoor ik mij er heel erg aan en probeer zo min mogelijk in de spiegel te kijken. Ik voel me dan echt super lelijk. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en veel water te drinken, maar niets helpt. Hebben jullie nog tips waardoor mijn huid er iets beter uit gaat zien?

Liefs,
Anouk

Lees ook:
Girls Issues #36: ‘Mijn zussen sluiten mij buiten’

Lieve Anouk,

Je hoeft je absoluut niet onzeker te voelen, of jezelf te schamen. Iedereen is namelijk mooi, wat voor een huid je ook hebt. Met of zonder onzekerheden, niemand is lelijk. Iedereen heeft ook wel eens last van puistjes, dit is helemaal niet raar. Ook op de Girlscene redactie hebben wij hier regelmatig last van ;-).

Veel water drinken en gezond eten is al heel goed, maar er spelen vaak ook andere factoren mee. De oorzaak ligt meestal veel dieper. Onzuiverheden kunnen ontstaan door verschillende omstandigheden. Zo kan het bijvoorbeeld genetisch bepaald zijn dat je hier last van hebt. Heeft je moeder hier vroeger veel last van gehad, grote kans dat jij er ook last van hebt. Daarnaast spelen hormonen en stress een grote rol. Dus het is helemaal niet raar als je bijvoorbeeld de ene week een slechtere huid hebt dan de andere week. Zorg er ook voor dat je ‘s avonds altijd je huid goed reinigt wanneer je make-up draagt. Doe je dit niet dan raken je poriën verstopt, dit veroorzaakt onder andere ook puistjes.

Het beste medicijn tegen puistjes is om er af te blijven, hoe moeilijk het ook is. Dus niet uitknijpen of er aan gaan plukken. Probeer ook als je bijvoorbeeld het huis niet uitgaat, of niets belangrijk te doen hebt geen make-up te dragen.

Daarnaast zijn er tegenwoordig veel manieren om poriën te verkleinen. Zo kun je een speciale behandeling bij een schoonheidsspecialiste plannen, maar tegenwoordig helpen primers ook al enorm. Laat je daarom adviseren bij Douglas, Bijenkorf, Kruidvat of Etos en let erop dat je een primer koopt die je poriën verkleint. Hierdoor verdwijnt het probleem niet, maar zo voel je je wel wat zekerder.

Heb je nu echt veel last van puistjes, acne en ontstekingen ga dan langs bij een specialist. Deze geeft jou het beste advies.

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.

Beeld: pinterest