Food

6x snelle én lekkere kerstsnacks

De decembermaand lijkt voorbij te vliegen en het is alweer bijna Kerstmis. En Kerstmis draait natuurlijk maar om één ding: eten! Omdat niemand zin heeft om haar kerstdagen in de keuken te spenderen, heeft Girlscene speciaal voor jullie de lekkerste partysnacks op een rijtje gezet. Plan dus snel een tripje naar el supermercado, zodat jij met kerst straks heerlijk een siësta kunt houden ;-).

Bonbon van carpaccio (45 kcal) | 8 personen
Dit heb je nodig:
– Carpaccio (200g)
– Peterselie (10g)
– Basilicum (8g)
- Rucola (20g)

 
Carpaccio en rucola

Zo ga je te werk:
1. Meng de rucola samen met peterselie en basilicum. Haal de verpakking van de carpaccio los en meng de vinaigrette, kaas en pijnboompitten door het mengsel van de rucola, peterselie en basilicum.

2. Verdeel vervolgens de plakjes carpaccio en leg op elk stukje wat sla. Vouw hierna het vlees zo strak mogelijk tot een bolletje om de sla heen.

3. Draai tot slot de bonbon om en leg op een schaaltje. Je kunt er ook voor kiezen de bonbon op een amuselepel te serveren. Voeg vervolgens nog wat balsamicocrème toe om het af te maken. Geen balsamicocrème in huis? Peper en zout werkt ook prima.

Geitenkaasamuse met sinaasappel en olijf (115 kcal) | 4 personen
Dit heb je nodig:
– Geraspte sinaasappelschil (1/2tl)
– Gepelde pistachenoten (2el)
– Zachte geitenkaas (100g)
– Olijven zonder pit (4)

 
Geitenkaas en olijven

Zo ga je te werk:
1. Rooster allereerst de pistachenoten twee tot drie minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze vervolgens afkoelen en hak ze hierna fijn. 

2. Meng de geitenkaas met de sinaasappelrasp en strooi wat zout en peper er overheen. Verdeel vervolgens de geitenkaas in vier gelijke porties en kneed met natte handen de geitenkaas om de olijven.

4. Rol daarna het olijfballetje met geitenkaas door de stukjes pistachenoot en bestrooi eventueel nog met wat peper.

Zachte kaas met komkommer en beenham (75kcal) | 8 personen
Dit heb je nodig:
– Gebraden beenham (100g)
– Halve komkommer
– Smeerkaas (140g) 
– Halve limoen

 
Beenham en smeerkaas

Zo ga je te werk:
1. Schil de komkommer en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Pers de limoen uit en scheur de ham in kleine stukjes.

2. Gebruik kleine glaasjes om dit hapje in te serveren. Begin met een laagje van de stukjes ham. Leg hier vervolgens een stukje kaas op en druk hem zachtjes aan. 

3. Schep tot slot het limoensap samen met wat peper en zout over de komkommer. En klaar is kees!

Vijgen met roomkaas (195kcal) | 4 personen
Dit heb je nodig:
– Gepelde ongezouten pistachenootjes (8)
– Verse roomkaas (50g)
– Gewelde vijgen (8)
– Anijsdrank (2el)

 
Roomkaas en vijgen

Zo ga je te werk:
1. Leg de vijgen met het steeltje naar boven op een bordje en verwarm ze 30 seconden op de hoogste stand in de magnetron. Hierdoor krijgen ze een bolle vorm.

2. Knip met een schaar de steeltjes af en maak een kruis in de bovenkant van de vijgen. Snijd vervolgens de pistachenootjes grof en rooster ze in een droge koekenpan. 

3. Meng in een kom de roomkaas samen met ongeveer de helft van de pistachenootjes. Voeg vervolgens een halve eetlepel anijsdrank toe en eventueel wat zout en peper. Vul hierna de vijgen met het mengsel van de roomkaas. Vouw nu de vijgen weer “dicht”.

4. Strooi tot slot de rest van de pistachenootjes en de anijsdrank over de vijgen.

Groentefriet (200kcal) | 6 personen
Dit heb je nodig:
– Chinese stemgember (4)
– Crème fraîche (125ml)
– Grove mosterd (1el)
– Winterpeen (250g)
– Mayonaise (4el)
– Bleekselderij (4)
– Gele paprika
– Komkommer

 
Winterpeen en mayonaise

Zo ga je te werk:
1. Snijd de gele paprika in reepjes en schil de peen. Snijd vervolgens de peen in drie stukken en snijd deze drie stukken weer in plakken van één centimeter. Maak de frieten zo dik of dun als jij wilt. Snijd tot slot de komkommer in friet stukken.

2. Schil vervolgens de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en maak de stengels net zo dik als de rest van de frieten zodat de peen, komkommer, paprika en bleekselderij ongeveer dezelfde afmetingen hebben.

3. Snijd nu de gember fijn en meng hem door de crème fraîce heen samen met de mosterd en de mayonaise. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper. 

4. Meng alle groenten door elkaar heen en serveer met de gembermayonaise.

Courgette met zuivelspread (90kcal) | 4 personen
Dit heb je nodig:
– Verse, fijngesneden bieslook (3el)
– Zuivelspread (150g)
– Knäckebröd sesam
– Courgette
– Olijfolie

 
Knäckebröd en courgette

Zo ga je te werk:
1. Snijd de courgette in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Bestrijk ze vervolgens met een dunne laag olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zout.

2. Verhit vervolgens een grillpan en rooster de courgette voor ongeveer vijf minuten. Roer ondertussen de zuivelspread los en schep de fijngesneden bieslook er door heen. 

3. Serveer met wat knäckebröd sesam en geniet 🙂

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit artikel.

Wat doe jij met Kerstmis?

Bron: Allerhande

Must reads 👀