Lifestyle

23 signalen dat je een gat in je hand hebt

Je bent dol op sale terwijl je kledingkast al propvol zit, je bent de eerste die ‘ja’ zegt tegen een citytrip naar Londen en vindt het geen probleem om een rondje te geven in de kroeg. Je hebt geen enkele moeite met geld uitgeven, en dat terwijl je altijd moet huilen van je lage banksaldo… Vooral met de feestdagen in het vooruitzicht heb je geen cent meer te makken. Als je deze signalen herkent is er geen ontkennen meer mogelijk: jij hebt een gat in je hand! 

1. Je staat regelmatig voor schut in de supermarkt omdat het pinapparaat gaat piepen. Te laag saldo… Ehhh, moet ik die wc-papier en de tampons zelf terug leggen? 

2. En ja, jouw lage banksaldo komt écht elke keer als een verrassing. Hoe kan het dat je geld nu al op is?! 

3. Zodra je salaris op je rekening is gestort weet je wat je te doen staat. Shoppen! Of borrelen. Shoppen én borrelen! 

4. Oké, op de dag dat je salaris is gestort heb je geld. Maar heel eerlijk: eigenlijk ben je altijd blut. 

5. Je leeft alleen alsof je niet blut bent #yolo. 

6. Mensen gaan graag met jou stappen. Omdat je zo leuk bent, maar ook omdat je zonder erbij na te denken een rondje geeft. Cheers! 

7. Als er iemand bespaartips kan gebruiken dan ben jij het wel. Hier vind je een overzicht met bespaartips, van besparen op kleding tot besparen op uitgaan en wonen. 

8. Je hebt werkelijk geen idee hoe je iedereen’s Kerst- én Sinterklaascadeaus gaat bekostigen. Normaal kom je al tekort, maar in december al helemaal! Toch komt het altijd wel goed, want er bestaat een creditcard en je kunt je moeder lief aankijken :-). 

9. Je kan geen kledingwinkel binnenlopen zonder met een nieuw kledingstuk naar buiten te lopen. 

10. ‘Heb je nu alweer zwarte enkellaarzen gekocht? Die had je toch al?’ niet alleen je moeder, maar zelfs vriendinnen wijzen je erop dat je dingen koopt die je -in hun ogen- to-taal niet nodig hebt. Maar deze zijn echt anders! 

11. Ook al geeft je banksaldo aan dat je op water en brood zou moeten leven, is het voor jou alsnog geen reden om zuinig aan te doen. 

12. Je neemt je voor om heel hard ‘nee’ te zeggen tegen die geweldige aanbieding die de verkoopster in de Douglas aanprijst, maar op de één of andere manier zeg je toch ja. 

13. Als er sale is dan kun jij jezelf nu eenmaal niet beheersen. Acht nagellakjes voor de prijs van zeven? Deal! 

14. Terwijl je vriendin netjes één item kiest dat ze het mooist vindt, ben jij meer het ach-ik-neem-ze-gewoon-allemaal-type. 

15. De feestdagen zijn voor je het perfecte excuus om nóg meer te shoppen. Mijn moeder heeft die Rituals douchegel nodig, maar jij ook! Als je er toch bent… 

16. Niks geeft jou ergere zweethandjes dan het checken van je banksaldo. De horror. 

17. Je hebt ongeveer 138 smoesjes klaar liggen waarom je dat écht moet kopen. 

18. De allerbeste smoes? Dat je van het leven moet genieten en je moet doen wat je leuk vindt. En je gelooft er ook echt in. Natúúrlijk ga jij mee op citytrip naar Barcelona, enjoy life! 

19. Als een vriendin zegt dat ze niet mee kan omdat ze moet sparen, kun jij je daar totaal niet in verplaatsen. 

20. En tja, jij kan er toch ook niks aan doen dat je toevallig altijd dure dingen mooi vindt? 

21. Aan het einde van de maand is het altijd de vraag hoe jij je vaste lasten en eten moet betalen #help! 

22. Sparen? Jij komt niet verder dan €5 op je spaarrekening. 

23. Je hebt geen enkel inzicht in je inkomsten en uitgaven, dat is waarschijnlijk waarom je altijd tekort komt. Eigenlijk zou je wel wat inzicht willen hebben! Gelukkig kan B.O.E.G. (Baas Over Eigen Geld) je hierbij helpen. Met een BOEG-plan breng jij je financiële situatie in kaart, stel je doelen (bijvoorbeeld: €500 sparen voor een vakantie naar Mallorca) en krijg je tips hoe je dat kunt bereiken. Maak je BOEG-plan hier aan, het is gratis.

Welke signalen herken jij? 

*Dit artikel is een samenwerking met Rabobank

Beeld: thinkstockphotos