Lifestyle

Bewezen: alcohol maakt je aantrekkelijker

Het gebeurt je nou altijd. Overdag kijk je niet om naar die klasgenoot, je hebt er zelfs niet eens over nagedacht. Maar er lijkt iets te gebeuren zodra de avond valt, want tijdens de borrel is diezelfde klasgenoot ineens woest aantrekkelijk! Hoe kan het toch dat iedereen ‘s avonds knapper lijkt te zijn… Een onderzoek heeft het antwoord: alcohol! En dit is hoe het zit. 

Het heeft niks met de avond te maken dat iedereen er knapper uit lijkt te zien. ‘s Avonds wordt er weleens wat gedronken en daar zit het ‘m in! Het is namelijk echt zo dat je mensen aantrekkelijker vindt als je een slokje op hebt. Dat wees een onderzoek van de Universiteit van St. Andrews uit. In het onderzoek namen ze 80 studenten, waarvan ze de helft alcohol lieten drinken. Vervolgens moest de hele groep mensen foto’s beoordelen op hun uiterlijk. Het verschil was duidelijk. De groep die had gedronken gaf elke foto een 25% hogere beoordeling! 

Andere onderzoeken wijzen hetzelfde uit. Er ontstaat door alcohol een soort bril waardoor je anders naar mensen gaat kijken. Na een onderzoek van de Universiteit van Roehampton is de oorzaak hiervan naar voren gekomen. Het heeft allemaal te maken met symmetrie. Het is bewezen dat we mensen aantrekkelijk vinden die een symmetrisch gezicht hebben. Als je een glaasje op hebt denken jouw hersenen makkelijker dat een gezicht symmetrisch is. Daarom vind je die klasgenoot tijdens de borrel ineens aantrekkelijk(er)! 

Als je jouw crush wilt veroveren dan weet je wat je moet doen. Verleid hem dan met een biertje ;-). Mits hij oud genoeg is en altijd met mate! 

Valt het jou ook op dat je mensen ‘s avonds of tijdens een borrel aantrekkelijker vindt? 

Bron
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀