News

Dit onderzoek wijst uit of mannen en vrouwen vrienden kunnen zijn

‘Kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn?’, het is een vraag die ons al jaren bezighoudt. Aan de ene kant vraag je je af waarom je niet vriendschappelijk met een jongen zou kunnen omgaan, maar aan de andere kant komt het vaak voor dat één van de twee toch gevoelens heeft ontwikkeld. Een onderzoek heeft de vraag der vragen beantwoord…

Helaas ladies, zeg de vriendschap met je mannelijke vrienden maar op! Onderzoekers van de University of Wisconsin zijn tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om ‘just friends’ te zijn met een jongen. Er deden meer dan vierhonderd volwassenen tussen de 18 tot 52 jaar mee aan het onderzoek. Wat bleek? Vriendschap tussen een man en vrouw maakt de meeste mensen ongelukkig. 

Het onderzoek wijst uit dat er bijna altijd seksuele spanning is tussen mannen en vrouwen. Oók als één van de twee (of allebei) al een relatie heeft. Sterker nog: hoe meer iemand zich aangetrokken voelt tot de ander, hoe minder gelukkig hij of zij is met zijn/haar huidige relatie. Daarbij stelt het onderzoek dat het vanuit de natuur zo is bepaald. Mannen en vrouwen horen geen vrienden te zijn, we horen ons seksueel tot elkaar aangetrokken te voelen. 

Eindelijk is het mysterie opgelost! 

Wat vind jij: kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn? 

Bron
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀