Lifestyle

7 perfecte citytrips voor Oud en Nieuw

Wat doe jij dit jaar met Oud en Nieuw? Misschien heb je al een planning en misschien ook niet, maar heb je ook al ooit aan een citytrip met Nieuwjaar gedacht? Als jij houdt van avontuur is het zeker een goed idee om een keer niet thuis of in de kroeg het nieuwe jaar in te luiden. Hoe leuk is het om in een grote buitenlandse stad het nieuwe jaar te starten?! Girlscene zet een aantal leuke steden voor je op een rij :-). 

1. Boedapest
Veel mensen hebben de prachtige stad Boedapest nog niet ontdekt, maar het is echt prachtig! Het is de hoofdstad van Hongarije en het is veel voordeliger dan andere grote Europese steden. Met Oud en Nieuw in Boedapest heb je genoeg keuze om het te vieren. Bij de rivier de Donau is er een vuurwerkshow te zien, wat het plaatje van Boedapest nog veel mooier zal maken. Als je het feestje op straat wil vieren moet je je begeven naar het Vörösmarty plein, Oktogon plein of het Eiffel plein. Deze plekken zijn ieder jaar weer vol met feestende en proostende mensen en ze gaan door tot diep in de nacht.

 

 

In het prachtige Szechenyi badhuis is er ook een feestje tijdens Oud en Nieuw! Zwemmend het nieuwe jaar in dus :-). Clubs hebben in Boedapest vaak pas op het laatste moment hun planning rond, dus als je naar een club wilt kun je pas op het laatste moment een feestje kiezen. Een aanrader is sowieso Club Instant, dit is een ruïn pub waar jij je ogen uit kan kijken. Het is een soort vervallen huis met een heleboel kamers met verschillende kamers. Je moet een beetje oppassen dat je niet verdwaalt!

2. Barcelona 
Barcelona is natuurlijk altijd een goed idee, maar al helemaal tijdens Nieuwjaar! Er is niet heel veel vuurwerk te zien, maar gezellig is het zeker. De inwoners zelf steken namelijk niet veel vuurwerk af, die zijn bezig met druiven eten! Om klokslag 12 uur ontkurken alle Cava flessen en barst het feest los. Je kunt het vieren op een heleboel plekken in de stad, maar de populairste plekken zijn: Plaça Catalunya, het strand, de Torre Agbar en de Font Màgica in Montjuïc. Bij de Font Màgica (een fontein) zal een vuurwerkshow plaatsvinden en het is een waar spektakel. In Barcelona zijn er een heleboel straatfeestjes die heel gezellig zijn, dus het is ook nog eens voordelig. Als je naar een club wilt gaan, houd dan rekening met entreeprijzen tussen de 10 en 50 euro. O ja, en volgens de Spaanse traditie hebben de vrouwen deze nacht rode lingerie aan. Dit zou geluk brengen :-). Dus haal je sexy rode string en beha maar tevoorschijn!

 

 

3. Wenen 
Het begint in Wenen met de voorpret, er zijn allerlei Nieuwjaarsmarkten te vinden. Daar kun je lekker rondstruinen en genieten van culinaire traktaties, punch en glühwein. Om 00:00 uur kun je terecht bij het ‘Silvesterpfad’, daar is een straatfeest met verschillende open air concerten in het mooie historische centrum van Wenen. Als je van vuurwerk houdt moet je zeker naar Heldenplatz, dichtbij het paleis. Daar wordt een vuurwerkshow gegeven. Bij Wenen hoort natuurlijk de wals en die zul je mensen in Wenen zeker zien dansen. Er zijn ook dansscholen die voor deze speciale gelegenheid gratis danslessen verzorgen, misschien wel even de moeite waard om je daarin te verdiepen. Vooral als je naar een van de ballen gaat die in Wenen met Oud en Nieuw worden gehouden. Tickets voor deze speciale ballen zijn niet goedkoop, maar het is wel heel bijzonder om er geweest te zijn. Als je dan een duur ticket gekocht hebt, kun je het beste wel even die lessen in de wals mee pakken!

4. Berlijn
Berlijn staat sowieso bekend als een feeststad en natuurlijk ook met Nieuwjaar! Als je met zo’n miljoen mensen het nieuwe jaar wilt inluiden dan is het een goed idee om naar de Brandenburger Tor te gaan. Omdat het zo mega druk wordt is het wel een goed idee om al vroeg aanwezig te zijn. De entree is gratis en er is genoeg te doen en te zien! Het openbaar vervoer is in Berlijn heel goed geregeld, dus je hoeft je niet druk te maken over een taxi of een Bob. Een ander groot feest is de Kulturbrauerei, dit is een binnenhof bij een station in Berlijn. In deze binnenplaats werken alle clubs die daar zitten samen en vormen één groot feest. Je kunt met één toegangskaart alle clubs binnen en zo’n kaartje kost €29. Alle clubs zijn anders en draaien andere muziek, dus je zult genoeg afwisseling hebben! Dit zijn maar twee voorbeelden, in Berlijn zijn een heleboel opties om Nieuwjaar goed te vieren. Op de redactie zouden we het heel leuk vinden om naar de Brandenburger Tor te gaan!

 

5. Edinburgh 
In het mooie Schotland vind je Edinburgh, dé stad om Nieuwjaar goed te vieren! Het feest hier heet Hogmanay en de stad staat een week lang in het teken van de jaarwisseling. Op de avond van 30 december wordt er een fakkeloptocht gehouden. Duizenden mensen staan dan langs de kant te kijken naar een heleboel mensen die de route lopen met een fakkel in hun handen. Zo’n 35.000 mensen lopen mee met deze optocht. Aan het einde van de tocht wordt er een groots vuurwerk afgestoken, op de 30e dus al! Het is aan te raden vooraf al een ticket te kopen voor het nieuwjaarsfeest. Het centrum van Edinburgh wordt volledig afgesloten en is alleen toegankelijk voor mensen met een entreebewijs. Consumpties zijn er erg duur, maar het feest is ook heel groots en maakt het weer goed. Je kan de volgende dag een frisse nieuwjaarsduik nemen in een rivier. Er wordt daarmee ook geld opgehaald voor goede doelen! Er wordt bij vermeld dat je wel schoenen moet dragen in de zee, want het is een kiezelstrand. Ouch!

 

 

6. Brussel
Iets dichter bij huis is Brussel. Deze Europese hoofdstad is goed te bereiken met bijvoorbeeld de trein. Het is ieder jaar weer mega druk in de mooie binnenstad van Brussel. De populairste plaatsen in Brussel zijn de Grote Markt, Beurs en De Brouckèreplein. Bij De Brouckèreplein is er ook een mooie vuurwerkshow te zien. Het openbaar vervoer is heel goed geregeld in Brussel met Oud en Nieuw, je kunt gratis reizen tot 05:30u. De stad is versierd met kleurrijke verlichting en op meerdere gebouwen worden er grote klokken geprojecteerd. Natuurlijk geniet je ook van heerlijke Belgische wafels en Belgische friet tijdens je Oud en Nieuw avontuur in Brussel. Iedereen feliciteert elkaar om 00:00u, of je elkaar nu kent of niet. Wil je het liefst naar een club? Een beroemde club in Brussel is Fuse, één van de eerste technoclubs in Brussel. Hier ben je verzekerd van live optredens van bekende techno dj’s van over de hele wereld.

7. Sydney
We sluiten af met een stad die je waarschijnlijk niet zo snel zult bezoeken, maar wel heel gaaf is om op je bucketlist te zetten! Sydney is een prachtige stad en wordt nog mooier als er een spectaculaire vuurwerkshow wordt gegeven. Waar je ook staat te kijken, je moet de Harbour Bridge en Opera House zeker in combinatie met het vuurwerk zien. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Zorg er dus voor dat je op tijd een mooi plekje zoekt en je kan vermaken tot 00:00u. Met andere woorden, neem genoeg eten én leuke mensen met je mee :-).

Ben je nog op zoek naar een super mooie outfit om het jaar knallend mee in te luiden? Wij zochten een paar jurkjes voor je uit die zeker in je koffer passen. Bekijk ze hieronder. Wil je bestellen? Klik dan op één van de onderstaande afbeeldingen.

Burgundy lace bodycon jurkje
Metallic dress met asymetrische afwerking

Zwart met blauwe skaterdress
Lace crop top jurkje

Zilveren mini jurkje
Zwart skater jurkje met kant

Welke stad zou jij het liefst willen bezoeken met Oud en Nieuw?

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron