DIY: Turban

Fashion door Redactie

Enkele maanden geleden schreven we al over alle turbans die we op blogs tegenkwamen. Dit keer kwamen we een DIY tegen die we jullie niet wilden onthouden. Handig voor een bad hairday, maar ook voor meiden waarvan de hoofdhuid snel verbrandt bij mooi weer.

Het enige dat je nodig hebt, is een dunne, het liefst vierkante sjaal. Je moet er namelijk een driehoek mee kunnen maken en je wil ook niet dat het als een dikke sjaal bol op je hoofd staat, want dan krijg je het Aladdin's Ali Baba effect.

turbandiy

Je kunt net als bij deze DIY je haar vast maken met een knotje, maar het is ook erg leuk als je haar onder de turban uitkomt. Maak van je sjaal een driehoek en houd de punt naar voren. Laat de twee punten over je schouders hangen. Pak beide punten en breng ze naar de bovenkant van je hoofd. Draai ze om elkaar heen.

turbandiy

Nadat je het rondgedraaid hebt (wij deden het twee keer), brengt je de punten naar de achterkant van je hoofd en maak je het vast. Je kunt de uiteinden er onder stoppen.

turban

Tadaa! Heel makkelijk voor op het strand of als je mazzel hebt tijdens een cabrio-ritje.

diyalladin

Uiteraard hebben we het zelf even geprobeerd en dat lukte heel makkelijk. Mydress.nl stagiaire Saliy was ons gewillige slachtoffer!

Ga jij het uitproberen?

Bron: honestlywtf.com

Door Esmée