Celebs

Hoe gaat het met Heidi Montag?

Als wij Heidi Montag zeggen, dan denk jij aan The Hills. Of plastische chirurgie, dat kan ook… Heidi is in ieder geval erg veranderd zoals je in de serie al kon zien. Maar sinds de serie van de buis is verdwenen horen we ook niets meer over Heidi. Hoe zou het nu met haar gaan? Girlscene ging op onderzoek uit en schreef het voor je op.

Het is inmiddels al zo’n 10 jaar geleden dat The Hills begon en toen was Heidi trouwens 19 (!) jaar. Dat betekent ook dat Heidi nu ‘al’ 29 is. En wow, ziet ze er niet jonger uit? Misschien heeft dat laatste wel te maken met de plastische chirurgie die ze heeft laten doen. Haar opvallende transformatie is daarmee ook het laatste waarmee ze het nieuws haalde, want verder lijken we niets meer van Heidi te horen.

The Hills
Laten we bij het begin beginnen. Vanaf 2006 was The Hills op tv te zien en genoten we met z’n allen van Lauren, Heidi, Lo, Audrina en Whitney en hun avonturen in de Hollywood Hills. Eerst leek alles goed te gaan, maar The Hills zou The Hills niet zijn als het een verhaal zonder drama was. En drama werd het toen Heidi Spencer Pratt tegen het lijf liep. Heidi viel voor Spencer en Spencer zag het ook wel met haar zitten, tot ongenoegen van Lauren. Weet je nog hoe dit het einde van Heidi en Lauren betekende? 

Dat Spencer een roddel over Lauren en een sekstape verspreidde betekende niet alleen het eind tussen Lauren en Heidi, maar ook dat dit zo’n beetje het verhaallijn van de serie werd. Speidi (de ship name van Spencer en Heidi) liet zich daardoor niet tegenhouden. Ze groeiden naar elkaar toe – met veel ups en downs – en besloten om in april 2009 te trouwen. Maar voordat de bruiloft überhaupt een feit was, is er veel gebeurd. Iedereen kon zien hoe Heidi haar uiterlijk veranderde. Ze liet haar borsten doen bij de plastisch chirurg en ook haar neus werd bijgeschaafd. Verder leek het Heidi een goed idee om een carrière als zangeres te beginnen, maar dat faalde zo erg dat het haar meer geld kostte dan dat ze ermee verdiende. Terug naar de bruiloft: Lauren haalde het nieuws door op het laatste moment toch aanwezig te zijn op de grote dag van Speidi. Daar werd Lauren pijnlijk vervangen door Kristen Cavallari – bekend van Laguna Beach – die Lauren’s stokje als hoofdpersonage in The Hills overnam. 


Heidi Montag toen…


… Heidi Montag nu

En nu?
En hoe gaat het nu met Heidi Montag? Intussen heeft Heidi de cover van Playboy gesierd, bracht ze met Spencer het boek How To Be Famous op de markt en onderging ze tien cosmetische procedures op één dag. Het had haar dood kunnen zijn… Toen was het ineens 2010 en dat betekende het einde van The Hills. Ze vroeg een scheiding aan wat vervolgens allemaal niet doorging. De actie scheen een publiciteitsstunt te zijn. Heidi’s carrière raakte in het slop en op haar deelname aan de Britse Celebrity Big Brother na heeft ze niet veel noemenswaardige dingen gedaan.

Speidi probeert nog het nieuws te halen door mee te doen aan programma’s als Celebrity Wife Swap (2014) en Marriage Boot Camp (2015). Toch heeft Heidi altijd één onderwerp paraat staan waarmee ze ieder blad haalt: Lauren Conrad, haar voormalig BFF. BFF? Eigenlijk was het nep. “Het was jarenlang mijn werk om te doen alsof ik haar aardig vond. Het was letterlijk mijn baan om met haar om te gaan en het was geen pretje.” Tja… Het schijnt dat Speidi nu met een nieuwe realityserie bezig is, dus we zijn benieuwd of en wanneer we die beelden te zien krijgen.

DVD The Hills Season 1 

DVD The Hills Season 5 

Wat vind jij van Heidi Montag? Volg je haar nog?

Beeld: Reporters

Must reads 👀