Food

Bewezen: deze voedingsmiddelen kunnen je depressief maken

Voel jij je de afgelopen tijd een beetje down, heb je nergens meer zin in – zelfs niet om een aflevering met Chuck Bass op de bank te kijken? Je kunt het grauwe weer de schuld geven van jouw dipje, maar het kan ook liggen aan de dingen die je eet. Onderzoek heeft uitgewezen dat er twee voedingsmiddelen zijn die jij ongetwijfeld vaak eet kunnen bijdragen aan een depressie. Ai, dit eten laten we in het vervolg maar staan…

Als het buiten grauw en koud is, hebben we extra veel behoefte aan een stevig bord pasta. En op zondag kunnen we enorm genieten van een wit broodje met Nutella. Mmm, we krijgen meteen trek. Maar pasta en wit brood worden een stuk minder lekker door de bevindingen van een onderzoek van The American Journal of Clinical Nutrition.

Het onderzoek heeft een duidelijke link gevonden tussen pasta en wit brood en depressie. Het onderzoek stelt dat producten met veel toegevoegde suikers en geraffineerde granen (pasta en wit brood dus) het risico op een depressie verhogen. Er zijn gelukkig wel alternatieven. Als je kiest voor producten met vezels & volle granen (zoals havermout bijvoorbeeld) en voor groente dan verlaag je de kans op een depressie.

Er is echter één 'lichtpuntje'. Vooral voor oudere vrouwen die veel wit brood en pasta eten is het risico op een depressie hoog. Voorlopig zijn wij dus veilig, maar het is niet echt een fijn idee dat voedsel zo'n grote invloed heeft op je mentale gezondheid. Er is nog geen alarm, maar be warned. 

Schrik jij van dit nieuws?

Bron