Lifestyle

Deze mierzoete items wil je hebben

Sint-Maarten, Sint-Maarten de koeien hebben staarten… Lampionnen, liedjes en de deuren langs voor snoep. Sint-Maarten is misschien een kinderfeest, maar stiekem blijven wij het liefst allemaal kind en zingen voor snoep? Daar zijn we natuurlijk helemaal bij!

Oorspronkelijk was Sint-Maarten een bedelfeest voor de armen. De heilige Sint-Maarten nam het op voor de armen en bedelaars en gaf hen geld, eten en kleding. Pas in de jaren ’20 en ’30 werd Sint-Maarten een traditie. Het feest werd in de winter gevierd doordat dit een moeilijke periode van het jaar was. Het was koud, er was weinig eten en er werd gevast. Kloosters deelden tijdens Sint-Maarten brood en spek uit en de boeren zorgden dat ze iets extra’s hadden voor de bedelaars. Niet overal wordt het feest op dezelfde manier gevierd, maar Sint-Maartenliedjes, snoep en lampionnen zijn key voor dit feest.

Sint-Maarten vier je met snoep en daarom hebben wij een aantal leuke items onder elkaar gezet. Wil je bestellen? Klik dan op één van de onderstaande foto’s.

Snoepjes ketting voor €110,30

Sokken met snoepjes voor €11,76

Nagellak voor €5,88

Sokken voor €11,67

Spekjes in pot voor €5,00

Jellybeans voor €1,50

Christmas crackers voor €2,50

Vier jij Sint-Maarten?

Bron

Must reads 👀