DIY: vrolijke etagère

Fashion door Redactie

Heb je nog geen idee wat je voor een moederdagcadeau je wilt geven?  Misschien vind je deze etagère leuk om te maken! Simpel, maar toch origineel.

Wat heb je nodig?

  • Verschillende onderdelen van een servies: bordjes, kleine schoteltjes, mokjes, kommetjes. Dit kan nieuw servies zijn, maar misschien vind je het juist leuk ‘oud’ servies te gebruiken.

Tip voor nieuw servies: kijk eens bij Action of de Wibra.
Tips voor ‘oud’ servies: kijk eens bij de kringloop.

  • Een lijmpistool of anders ander soort lijm: bijvoorbeeld twee componentenlijm.
  • Iets lekkers om er op te leggen: bijvoorbeeld chocolaatjes, nougat, spekjes, zelfgemaakte cupcakes enz.

diy etagere

Stap 1:
Bekijk in welke volgorde jij de etagère wilt. In het voorbeeld is het in oplopende volgorde gedaan: het grootste bordje onder- en het kleinste bordje bovenop.

Tip: voordat je gaat lijmen, kijk even of het servies schoon is en alle stickertjes eraf zijn gehaald (als je nieuw servies gebruikt).

Stap 2:
Nu ga je alle onderdelen aan elkaar lijmen. Hier is dit gedaan met een lijmpistool. Voordeel van het lijmpistool is dat het snel droogt, maar dit is ook gelijk het nadeel. Let goed op dat je alles op de juiste plek hebt, voordat je het erop zet. Bijvoorbeeld het bordje in het midden van het kopje. Druk alles goed aan.

Stap 3:
Controleer even of alles goed vastzit. Het is sowieso beter om de etagère bij het onderste gedeelte vast te pakken. Als je gelijmd hebt met het lijmpistool, verwijder dan ook even de lijmdraden (die je vaak krijgt met een lijmpistool).

diy etagere

Stap 4:
De etagère is nu klaar. Leg er wat lekkers op naar keuze en klaar is jouw moederdagcadeau!

Vier jij Moederdag?

Door Anouk