Beauty

10 verschrikkelijke namen van beautyproducten

20

Als je voor het eerst iemand hoort zeggen dat haar favoriete blush Orgasm van NARS is schrik je misschien een beetje. Orgasm? Een blush...? Yes, er zijn nogal wat merken die ervan houden om hun producten een eh... opvallende naam te geven. ;-) Dat is voor Girlscene reden genoeg om de raarste namen van beautyproducten op een rij te zetten. Dit zijn de gekste! 

Het is natuurlijk heel leuk dat beautymerken hun best doen om hun producten een naam te geven. Vaak zijn dat gevatte namen. Heel slim, want een leuke naam is voor veel meiden al genoeg om een product te kopen. ;-) OPI is er bijvoorbeeld goed in om iets creatiefs te verzinnen voor hun nagellak! Van Can't a Fjord Not To tot Where Did Suzi's Man-go?, OPI weet wel hoe ze een leuke naam moet verzinnen. Maar toegegeven, er zijn merken die er minder goed in zijn...


OPI Where Did Suzi's Man-go? nagellak | OPI Taupe-less beach nagellak | OPI AmazON...AmazOFF nagellak

De vraag is of merken gekke namen aan hun producten geven om op te vallen of dat het een andere strategie is. Maar dit zijn in ieder geval 10 namen waar je jouw vraagtekens bij zet.
 

 

Laten we meteen beginnen met de bekendste namen! In de categorie blush staan twee producten van het make-upmerk NARS. Twee populaire blushes zijn NARS Orgasm en NARS Deep Throat. Allebei nogal eh... seksueel getinte namen. Maar eerlijk is eerlijk, qua kleuren zijn de blushes zeker on point. Niet voor niets zijn het twee favorieten van velen.

 

Over naar nagellak! In deze categorie zijn er maar liefst vier producten die een twijfelachtige naam hebben. Cheeky Monkey Cosmetics spant in ieder geval de kroon. Zij verzinnen wel heel aparte namen voor hun nagellak... Wat dacht je bijvoorbeeld van Make Me Moist, Hot Slut of Cheap Whore? Stel je voor dat iemand vraagt welke kleur je op je nagels hebt en je zegt: "Oh het is mijn favoriet, het heet Cheap Whore." ;-) Sephora was trouwens ook niet heel tactisch met de naam van één lakje. Zou Iris I Was Thinner een bestseller nagellak zijn?


LUSH maakt leuke producten met dito namen, maar we moeten toegeven dat de Girlscene redactie opkeek van de naam van de nieuwste toothy tabs, wat hun tandpasta is. LUSH heeft dat product namelijk Oral Pleasure genoemd. De link tussen oral en tandenpoetsen is nog te begrijpen, maar met een naam als Oral Pleasure denk je al snel aan andere dingen...

Veel meiden zijn gek op MAC lipsticks. Niet zo gek, want het product zelf is heel goed. Maar MAC slaat wel de plank mis door één lipstick Heroine te noemen. In de Lorde collectie zit zelfs een kleur die Pure Heroine heet... MAC bedoelt het waarschijnlijk niet slecht, maar een twijfelachtige naam is het wel. Maar again, de kleur is wel heel cool.
 


Het merk Cowshed ken je misschien wel van de Beautybox! Cowshed verkoopt producten speciaal voor bad en je huid. De producten zijn heel fijn, maar om de namen van de douchegel uit de Beautybox konden we stiekem lachen op de redactie. De naam van de Cowshed douchegel is namelijk Horny Cow. Zou Cowshed hebben afgekeken bij NARS? Het is in ieder geval niet een douchegel die je snel aan je schoonmoeder cadeau zou doen.


Cowshed Dirty Cow Freshening Hand Wash | Cowshed Udderly Gorgeous Stretch Balm Mark

 

Tot slot is er een oogpotlood dat de aandacht trekt. Urban Decay heeft namelijk een potlood met de naam Psychedelic Sister in de collectie. De intens paarse kleur is mooi om te zien, maar de vraag is waarom je het dan zo'n vreemde naam geeft. 

Wat vind jij van deze namen? Gaat het te ver of vind je het kunnen?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

20 reacties

 • 2 jaar geleden EDM❤️

  Heroine betekent is het Engels ook heldin en hoeft helemaal niet te maken hebben met de drug heroine

 • 3 jaar geleden Ellie van Doorn

  OMG!

  Dat zijn inderdaad verschrikkelijke namen.

  Ik gebruikte vroeger meer make-up dan nu, maar ik heb deze make-up namen nog nooit eerder gezien, gelukkig...

 • 3 jaar geleden Isa

  Ze hebben die lipstick waarschijnlijk pure heroine genoemd omdat het album van Lorde zo heet

 • 3 jaar geleden MayaCupcake

  Distel, "heroine" betekent heldin; "heroin" is de drug. Maar ik begrijp, in spreektaal maakt het niets uit inderdaad.

 • 3 jaar geleden Layl

  Ik mis de liquid lipstick van Jeffree Star Cosmetics genaamd 'Abused' :'D.

 • 3 jaar geleden LESLEYYY_

  Hooo marketing done right... zo simpel. Deze namen blijven hangen, hier blijf je over praten net zoals stomme reclames van bv Cilit Bang.

 • 3 jaar geleden Distel

  Met verschrikkelijk verwijs ik alleen maar even naar de titel aangezien daar ook verschrikkelijk in staat... Maar ik vind de naam Heroine voor een product wel wat vreemd omdat ik in het Nederlands direct denk aan de drug. Ik weet dat het in andere talen een andere betekenis heeft en dat dit ook op heel veel plaatsen en in heel veel landen verkocht wordt, maar kan me voorstellen dat er een hoop Nederlandse mensen zijn die niet weten van deze "dubbele" betekenis en dan kan die naam nogal raar (of zoals ze hier in de titel zeggen: verschrikkelijk) overkomen. Zo bedoel ik het eigenlijk.

 • 3 jaar geleden Anaaa<3

  Heroine is Engels EN Frans voor Heldin, dus het is echt geen vreemde naam.

  @Distel ik vind je reactie maar vreemd, want het draait nu niet om het Nederlands he, deze producten worden op heel veel plaatsen verkocht dus om het meteen verschrikkelijk te noemen...

  En Oral pleasure vind ik ook nog redelijk normaal hahaha, het past wel bij de tandpasta en de naam blijft hangen.

 • 3 jaar geleden Joana

  @fashionbeautylifestyle ik heb een eyeshadow palette van too faced (natural eye) en daar heet er ook een kleur sexpresso.

 • 3 jaar geleden Em

  Lorde had toch een album of nummer dat pure heroïne heette

 • 3 jaar geleden Innocence

  Ik mis een palette van urban decay ofzo (heb m zelf niet) maar daarin heet een kleur sexpresso. Heroine betekent idd gwn heldin.

 • 3 jaar geleden Nox

  Zoals al wordt gezegd, Heroine is het engelse woord voor heldin. Heroin is Engels voor heroïne. Doe beter je research. En de namen van OPI vind ik wel leuk, ze draaien namelijk vaak om Suzy en dit wordt op de meeste briljante manieren verwerkt in de namen. En bij psychedelic denk ik al snel aan een knallende paars, zoals bij de hippies . Dus zo raar vind ik het meeste niet.

 • 3 jaar geleden Distel

  Heroine is inderdaad Engels voor heldin, maar kan me toch voorstellen dat de meeste mensen (in Nederland) niet direct hieraan denken. Persoonlijk gingen mijn hersentjes ook eerst richting de drug.... Vind het dus wel een verschrikkelijke naam.

 • 3 jaar geleden Marshmallow

  is heroine niet een woord voor heldin?

 • 3 jaar geleden anoome

  @Mångata, de beautybox is iets anders dan de girlscenebox

 • 3 jaar geleden Mångata

  -verwijderd-

  @anoome shit… Moet echt beter lezen voor ik over het toetsenbord rag.

 • 3 jaar geleden stktje

  opi is wel grappig

 • 3 jaar geleden Lisette

  Die van Opi vond ik wel geinig.

 • 3 jaar geleden MOU

  Ik vind Opi namen wel grappig.

 • 3 jaar geleden Pauline Ten Broeke

  Volgens mij past "heroine" niet helemaal in dit rijtje aangezien het juist heldin betekend en niet per se de drug toch leuke lijst

 1. 1