Fashion

DIY: origineel armbandje

Op Erica’s blog Honestly...wtf, kwamen wij dit leuke armbandje tegen. Met deze DIY kun je een oude armband weer hip maken. Je kunt helemaal zelf kiezen welke kleurtjes je wilt gebruiken en wanneer je ze zat bent, doe je er gewoon weer nieuwe in.

DIY originele armband

De zelfgemaakte bracelets zijn gebaseerd op de peperdure sieraden van de Franse ontwerper Aurélie Bidermann. Hieronder zie je deze armbandjes die bijna € 270 per stuk kosten. Dit kan dus veel goedkoper door het zelf te doen en dan kan je ook nog eens zelf de leukste kleuren uitkiezen.

DIY originele armbandDe armbandjes van Aurélie Bidermann.

DIY originele armband

Wat heb je nodig?
- Verschillende kleuren borduurgaren
- een schakelarmband
- 2 haarschuifjes
- een schaar

DIY originele armband

Maak twee setjes van verschillende kleuren met allebei ongeveer vijftien draadjes, zoals hierboven. In totaal heb je dus 30 draadjes die verdeeld zijn over twee kleurencombinaties. Op het plaatje hierboven zie je de blauwe kleuren bij elkaar en de roze kleuren bij elkaar. Elke set van vijftien touwtjes moet vier keer de lengte van de armband hebben.

DIY originele armband

Knoop de twee setjes aan elkaar vast en maak de knoop ongeveer twee centimeter vanaf de bovenkant. Doe nu om set gekleurde touwtjes een haarschuifje, zoals op het plaatjes hierboven. Op deze manier kun je straks makkelijker door de armband heen rijgen.

DIY originele armband

Leg het bundeltje met draden aan de linkerkant van de armband en rijg de eerste kleur van onder naar boven door de bovenste schakel heen.

DIY originele armband

Aurélie Bidermann

Leg de eerste streng over de andere kleur streng heen, net zoals hierboven de roze over de blauwe heen ligt.

DIY schakelarmband

Rijg nu ook de tweede streng (blauw) onder de bovenste schakel door naar boven.

DIY schakelarmband

Leg ook hier weer de andere kleur (roze) eroverheen.

DIY schakelarmband

Rijg nu weer de roze draad op dezelfde manier, maar dan door de tweede schakel. Zo ga je door tot je alle schakels van de armband hebt gehad. Maak aan het einde weer een knoop om de draden vast te zetten. Je zelfgemaakte armband is klaar!

DIY schakelarmband

Ga jij deze DIY-armband maken?

Bron: honestlywtf.com

Door Myrre   

LOVE dit artikel
17 meiden hebben deze blog geloved