Real life

Girls Issues: mijn ouders haten mijn vriend

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die hulp nodig heeft bij haar thuissituatie.

Hey Girlscene,

Ik heb een groot probleem. Ik heb een vriend, we zijn nu al bijna zes maanden bij elkaar. Niet zo lang zullen de meesten denken, maar ik ken deze jongen al jaren. We zijn namelijk al jaren vrienden. Op de middelbare school hebben we drie jaar lang bij elkaar in de klas gezeten, daarna ging ik naar een andere school. Al die jaren zijn we goed met elkaar bevriend geweest en vonden elkaar altijd al leuk. Dit jaar zijn we eindelijk begonnen aan een relatie. Ik ben dolgelukkig en heb serieuze plannen. Maar het probleem is dat ik van Turkse afkomst ben en mijn vriend is Nederlands. De relatie was dus een geheim, niemand van mijn familie mocht het weten. Natuurlijk moest ik het ooit vertellen, maar nu zijn mijn ouders er zélf achter gekomen. Ze werden woedend en ik leef nu al twee weken met pijn en verdriet. Mijn vader praat niet meer met me en wilt dat ik uit huis verdwijn. Ook mijn moeder is boos en vindt dat ik hoerig bezig ben. Mocht ik met hem verder gaan dan ben ik hun dochter niet meer. En dit alles terwijl ze hem niet eens kennen. Ik ben niet met hem naar bed geweest, hij is gestopt met drinken en heeft geen raar verleden met meisjes. Daarnaast gaat hij ook mijn taal leren. Hij is goed opgevoed en ik ben dol op zijn familie.

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik kan op deze leeftijd (18) mijn familie niet verlaten en dat wil ik ook helemaal niet. Maar ik wil mijn vriend ook niet verlaten. Via mail of Facebook houden we contact. Onlangs is hij met het idee gekomen om het volgende te doen: We gaan elkaar minder zien zodat ik de relatie met mijn ouders kan verbeteren. Ik zou hen dan wel moeten overtuigen dat het uit is tussen ons. Over een paar jaar zal ik hem dan opnieuw voorstellen aan mijn ouders, dan is leeftijd namelijk geen probleem meer. Mocht alles dan weer fout lopen dan zijn we oud genoeg om samen te wonen.

Ik hoop dat jullie, of lezeressen ervaring hebben met een dergelijke situatie. Zelf kom ik er echt niet meer uit…

Liefs,
Anoniem

Lieve Anoniem,

Wat zit je in een rotsituatie, gelukkig heeft niemand op de redactie hier ervaring mee. Het lijkt ons echt verschrikkelijk om zo’n situatie mee te maken, helemaal op zo’n jonge leeftijd. Op de redactie zijn we het er unaniem over eens dat het geen zin heeft om jullie relatie te verbergen. Zo krijgen jullie beide niet de liefde en het leven dat jullie verdienen, en vroeg of laat komt het geheim toch naar buiten. Daarnaast neem je een heel groot risico als je voor deze jongen kiest, want hoeveel houd je eigenlijk van hem? Besef dat wanneer hij echt zoveel om jou geeft als dat hij beweert, hij niet de reden wilt zijn waarom jij en je ouders geen contact meer hebben. Daarnaast ben je nog piepjong met een heel leven voor je. Wil je echt je leven samen zo beginnen? Door voor hem te kiezen terwijl je hem pas net zes maanden serieus kent neem je een groot risico.

Op de redactie vinden wij het niet normaal dat je eigen moeder je uitmaakt voor “hoer”. Wij begrijpen enigszins dat door je afkomst je ouders niet zo blij zijn met een Nederlandse jongen, maar je hebt al aangegeven dat hij zelfs jouw taal wilt leren. Wij stellen daarom voor om eens goed alleen met je ouders te praten. Probeer ze te begrijpen en in te zien waarom ze zo tegen deze relatie zijn. Ligt het puur aan de jongen of willen ze dat je helemaal geen vriendje hebt? Probeer je ouders ook meer over je vriend te vertellen. Vertel hen dat jullie nog niet met elkaar naar bed gaan, dat hij jullie taal wilt leren en dat hij een normale jongen is. Wie weet moeten je ouders hem eerst beter leren kennen.

Je bent nog zo jong en wij zouden het zonde vinden als je door een jongen het leven dat je nu kent weg moet gooien.

Hopelijk zijn er wat Girlscene meiden die jou hier verder mee kunnen helpen.

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀