DIY: vriendschapsarmbandje

Fashion door Redactie

Toen we jong waren zochten we in allerlei dingen iets van vriendschap. Kettingen met halve hartjes, vriendschapsboekjes, enkelbandjes en natuurlijk de vriendschapsarmbandjes. Wij laten zien hoe je die laatste ook alweer maakt.

Vroeger droegen we gewoon een armbandje, maar nu is het natuurlijk hip om heel veel armbandjes te dragen. Dus je kunt er eigenlijk voor iedere vriendin een maken, zodat je pols vol hangt!

Wat heb je nodig?

- Genoeg dun draad
- Plakband
- Schaar

diyvriendschapsbandje

Knip de touwtjes op maat, op ongeveer 60 centimeter. Van iedere kleur maak je twee touwtjes. knoop ze aan het uiteinde bij elkaar en plak ze gespreid vast op tafel. Zorg dat de kleuren gespiegeld liggen van elkaar. Als je de volgorde geel-rood-paars hebt, is het laatste touwtje ook weer geel, net als op het plaatje.

vriendschapsbandjediy

Begin aan de linkerkant met de buitenste kleur (rode op het plaatje). Kruis het rode touwtje over de tweede kleur en haal het touwtje achterlangs door de opening naar voren.

diyvriendschapsbandje

Trek het touwtje strak naar rechts. En maak zo'n tweede knoopje. Ga door met iedere kleur en werk naar rechts tot de buitenste kleur in het midden terecht is gekomen. Vergeet niet bij iedere kleur twee knoopjes te maken. Nu is de helft van het visgraatpatroon af.

vriendschapsbandjediy

Begin nu aan de linkerbuitenkant en werk naar links totdat ook die buitenste kleur in het midden ligt.

vriendschapsarmbandje

Leg nu in de twee middelste kleuren (die hetzelfde zijn) een knoop.

diyvriendschapsarmbandje

Ga nu door met de buitenste kleur aan de rechterkant. Herhaal wat je net hebt gedaan. Leg er nadat je helemaal klaar bent, een knoop in en vlecht het laatste stukje.

diyvriendschap

Klaar!

friendschapdiy

Ga jij aan de slag?

Bron: Honestlywtf.com

Door Esmée