News

Wetenschap zegt dat mannen dommer zijn dan vrouwen

Het is bijna niet meer voor te stellen, maar er was een tijd dat men van mening was dat vrouwen alleen goed waren voor het huishouden. We hadden zelfs geen stemrecht. Gelukkig is er de afgelopen jaren veel veranderd en zijn we  in Nederland (in de meeste gevallen) gelijk aan mannen. Sterker nog: onderzoek heeft uitgewezen dat we slimmer zijn dan mannen. Ha!

Voordat je te hard juicht: het is niet écht zo dat mannen dommer zijn dan vrouwen. Mannen dénken alleen dat ze slimmer zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Voor een onderzoek van Washington State University moesten mannen en vrouwen een wiskundetoets maken. Daarna vroegen ze de deelnemers hoe ze dachten dat ze het hebben gedaan. Wat bleek? Mannen overschatten hun prestatie, terwijl vrouwen veel realistischer zijn.

Het is dus zo dat mannen dénken dat ze slimmer zijn, maar in werkelijkheid valt dit vies tegen. Je hoeft je echter niet te rot voelen voor de mannen, want de onderzoekers zeggen ook dat mannen door hun zelfverzekerdheid over het algemeen meer verdienen dan vrouwen. De onderzoekers benadrukken ook dat één van de twee sekses niet slimmer is, omdat je het niet met elkaar kunt vergelijken. De conclusie: zet zowel een man als een vrouw aan het hoofd en je hebt the best of both worlds.

Maar toch, dit bewijst dat wij altijd gelijk hebben én dus slimmer zijn ;-).

Wat vind jij van dit nieuws?

Bron
Beeld: thinkstockphotos