DIY: Geef je kleding een tweede leven

Fashion door Redactie

Het is je vast niet ontgaan dat de redactie van Girlscene de vinger op de knip moet houden tijdens onze budgetweken. Niet shoppen, kasboekjes bijhouden en goedkoop lunchen zijn aan de orde van de dag. Deze filmpjes laten zien dat als we het echt niet meer uithouden, altijd iets nieuws kunnen maken van oude kleding.

budgetweekdiy

Daddy’s shirt
Heb je al een geweldige riem, maar weet je nog niet hoe je deze kunt combineren? Duik in de kledingkast van je vader, op zoek naar oude en wijde shirts. Of kijk bekenden met een paar kledingmaten groter lief aan. Dit filmpje legt je uit hoe je op een simpele manier een jurkje kunt maken van een shirt. Is het kledingstuk te kort voor een jurkje, gebruik het dan gewoon als shirt en combineer het met een leuk broekje.

Of maak er een halter van:

Knip knip
Saaie shirts opleuken zonder dat het je ook maar één eurocent kost is zeker mogelijk. Deze jongedame legt uit hoe je aan de achterkant van shirts kun knippen en weaven. Oefen voor de zekerheid wel eerst even op een lapje stof.

Voor als je nog een stapje verder wilt, probeer deze eens:

Nog een andere variant waar je alleen maar hoeft te knippen en knopen :

Schouderbling
Van tassen kunnen de meeste meiden geen genoeg krijgen. Maar wist je dat je vrij simpel eentje kunt maken van een goede oude spijkerbroek? (tip: als je deze tas gaat gebruiken voor zwaardere dingen, zorg dan voor extra stevigheid)

Van een hemdje kan ook:

Of van placemat naar clutch:

Op internet zijn er nog genoeg leuke dingen te vinden wat je kan maken van oude kleding en hoe je kleding die je nog draagt kunt versieren.

Staat er niets leuks voor jou tussen? Oude kleding kun je altijd aan een goed doel geven, daar maak je een hoop mensen blij mee.

Heb jij nog leuke ideeën voor creaties van oude kleding?

Door Brenda