Beauty

Dé (beauty)tips voor meiden met rood haar

Het is vandaag niet alleen de dag van de sexy kokende man, het is ook een dag die in het teken staat van meiden met rood haar. Love Your Red Hair Day vieren we deze 5 november en daarbij staan prachtige rode lokken vandaag extra in de schijnwerpers.

Veel meiden met rood haar zijn niet altijd even blij met kun gekleurde manen, maar redheads mogen juist harstikke trots zijn op hun haar. Natuurlijk, in de Middeleeuwen kwamen vrouwen met rood haar weleens als heks op de brandstapel terecht omdat rode lokken demonisch zouden zijn. En ja, de Romeinen hielden er graag een roodharige seksslaaf op na. Ga je als redhead naar Corsica op vakantie? Dan is het heel normaal als je iemand op de grond ziet spugen om daarna snel de andere kant op te lopen. Maar heb je rood haar en is model worden jouw grote droom? Dan heb je geluk. De modewereld staat tegenwoordig namelijk te springen om roodharige beauty’s. In Polen gelooft men dat als je drie roodharige tegenkomt je de loterij wint en krijg je in Denemarken een roodharige baby? Dan wordt dit een eer gevonden.

Plus: wist je dat het een super zeldzame haarkleur is? Wereldwijd heeft maar 1% van alle mensen rood haar! 1%, hoe lucky en speciaal ben jij?! Nog meer reden om blij te zijn met je speciale lokken. Maar de juiste make-up vinden kan nogal een struggle zijn, want jouw mooie rode haren trekken de aandacht. Je haar is de hoofdrol en make-up slechts een figurant. Daarbij komt dat je misschien een hele lichte huid hebt, blonde wimpers of amper zichtbare wenkbrauwen. Wij zochten vijf producten uit waar een echte redhead niet zonder kan. Bekijk ze hieronder. Wil je bestellen? Klik dan op één van de onderstaande foto’s.

 

Satin Lipstick voor €19,50

CC Cream voor €14,95

 

Power Blush Gingerly voor €22,50

Volume mascara voor €4

Wenkbrauwpotlood voor €28,95

Meer make-up tips lezen voor meiden met rood haar? Klik hier. Voor inspiratie zet Girlscene ook even onze favoriete roodharige celebs op een rijtje.


Emma Stone


Amy Adams


Bella Thorne


Jessica Chastain


Rose Leslie

Wie is jouw favoriete celebrity met rode lokken?

Bronbron
Beeld: Getty