Food

Deze invloed heeft thee op je lichaam

14

“Zeg meiden, is dit een theekransje of gaan jullie nog aan de slag?” Een eeuwenoude favoriete uitspraak van leraren. Tsja, wij kunnen er ook niks aan doen dat we van thee en kletsen houden. Het zit in ons DNA. Een kopje thee met je moeder of vriendinnen doet wonderen voor je humeur. Maar, hoe gezond is thee eigenlijk en wat zijn de effecten van verschillende soorten thee?

Hier op de redactie wordt het ene na het andere kopje thee gedronken. Goed nieuws voor ons, want thee is hartstikke goed voor je gezondheid. Awesome zelfs! Maar, dan moet het wel echte thee zijn. Kruidenthee bijvoorbeeld behoort helaas niet tot de categorie ‘echte’ thee doordat deze niet gemaakt is van theeblaadjes. Die Kamillethee die je drinkt om tot rust te komen of die hippe muntthee, jammer ladies, maar zijn officieel geen thee.

Wat is dan wel thee? We bespreken drie verschillende soorten thee

1. Groene thee, deze wordt gemaakt van ongefermenteerde theeblaadjes.
2. Zwarte thee, deze wordt gemaakt van gefermenteerde theeblaadjes.
3. Witte thee, deze wordt gemaakt van de allerjongste knopjes van de theeplant.

De effecten van groene thee
Groene thee zit bommetje vol anti-oxidanten en dat is dus hartstikke goed voor het lichaam. Deze anti-oxidanten hebben een antibacteriele werking, een positieve werking op de bloedsuikerspiegel, het hart, de lever, de bloeddruk en op het cholesterolgehalte. Ook helpt het bij de spijsvertering wat weer goed is voor de lijn. Dit wonderdrankje vertraagt zelfs het verouderingsproces. Hallo eeuwige jeugd! Wel zit er cafeïne, of liever theïne, in groene thee. Maar, dat betekent niet dat je na 4 kopjes stuiterend door de woonkamer gaat. De theïne in groene thee zorgt voor een betere concentratie en is ook nog eens kalmerend.

De effecten van zwarte thee
Het verschil tussen de soorten thee zit voornamelijk in het verwerkingsproces. Zwarte thee heeft een sterkere smaak dan groene thee. Dit doordat de blaadjes van de theestruik blootgesteld worden aan licht en vocht. Hierdoor ontstaat er oxidatie en gaat de anti-oxidantgehalte in de thee achteruit. Zwarte thee reguleert de bloedsuikerspiegel en reguleert rust in de hersenen. Hierdoor heeft het een positieve werking bij onrust, stress en depressie. Ook vermindert de thee het risico op hart- en vaatziekten, kalmeert het de maag bij darmproblemen en beperkt het de aanmaak van tandplak en vermindert daarmee ook de bacteriën in je mond die schadelijk kunnen zijn voor de tanden en het tandvlees.

De effecten van witte thee
Als je al onder de indruk was van de effecten van groene thee, dan word je omver geblazen door die van witte thee. Witte thee is nog net eventjes iets gezonder. De thee kan het immuunsysteem een flinke boost geven en zelfs ziekteverwekkers tegen gaan. De thee zit mega vol antioxidanten en is zelfs geschikt als je wil afvallen. Dit doordat het de aanmaak van vetcellen tegengaat en de verwerking van vet stimuleert. Witte thee heeft een hoog gehalte collageen en elastine wat helpt de huid te verstevigen en te herstellen.

Kortom, thee is super gezond! Nog niet overtuigd? Lees hier tien redenen waarom je groene thee zou moeten drinken. Toe aan een nieuwe mok? Wij zetten de leukste theebekers onder elkaar. Wil je bestellen? Klik dan op één van de onderstaande foto's.

You are my cup of tea mok voor €8,82

You are truly fabulous mok voor €3,50

Emaille mok voor €6,25

Hi There mok voor €3,50

Tea Time mok voor €3,50

Time to relax mok voor €8,95

New York mok voor €19,90

Bron, bron, bron.

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

14 reacties

 • 3 jaar geleden justAn0therGirl

  WAAR KOOP JE DIE FK KOPJES!!!!????

 • 3 jaar geleden Liah

  @Little Ariel, groene en zwarte thee kun je gewoon in de supermarkt kopen inderdaad. Witte thee koop ik altijd in een groot verpakking (100 zakjes voor 3 euro) bij een toko, zo'n chinese handelswinkel. Witte thee in de supermarkt bestaat volgens mij alleen van Zonatura maar dat is wel duurder..

 • 3 jaar geleden Liah

  Ik houd van thee! Witte thee is zo lekker en die mokken, zucht. Hebben hebben hebben hahaha

 • 3 jaar geleden asia

  Leuk artikel! Komt net op het juiste moment, hehe.

 • 3 jaar geleden ♥ Little Ariel ♥

  Die witte groene en zwarte thee kun je gewoon kant en klaar kopen hoor. Ik hoop het altijd bij de tuinen, maar dat is omdat je daar veel meer smaken van witte thee ofs heb die ik lekker vindt. Maar je kunt het geloof ik gewoon bij de supermarkt kopen.

 • 3 jaar geleden Kimberlyx

  Ik ga eens witte thee proberen! Nog nooit geproefd lijkt me lekker!

 • 3 jaar geleden Anna

  oh ik dacht juist altijd dat zwarte thee de niet zo gezonde verse van thee was.

  edit: of eigenlijk bedoel ik dat witte thee en groene thee voordelen heeft die zwarte thee niet heeft ofzo. en van zwarte thee verkleuren je tanden sneller of iets dergelijks?

  nouja zoveel verstand heb ik er dus van :')

 • 3 jaar geleden HarryStylesismybae.

  Inderdaad met @Christina zegt. Volgens mij heb ik nooit van witte thee gehoord haha.

 • 3 jaar geleden Christina

  Hoe maak je zwarte, witte en groene thee dan? Gewoon met een theezakje of moet het echt officieel met theeblaadjes

 • 3 jaar geleden JGG

  Is die thee ook duurder? En gewoon verkrijgbaar in de supermarkt?

 • 3 jaar geleden Marr

  @iris dat kruidenthee geen echte thee is betekent niet dat het ongezond is. Er zit iig geen theïne in en t heeft ook zat goede eigenschappen..

 • 3 jaar geleden Amber

  Leuk artikel!!

 • 3 jaar geleden Iris

  Ik hou van thee! Met onderstaand stukje wordt echter wel gesuggereerd dat kamille thee en muntthee niet gezond zijn omdat het geen 'echte' thee is, terwijl deze kruiden juist gezond zijn en hun eigen eigenschappen en kwaliteiten hebben! Is denk ik niet de bedoeling dit te suggeren?

  "Goed nieuws voor ons, want thee is hartstikke goed voor je gezondheid. Awesome zelfs! Maar, dan moet het wel echte thee zijn. Kruidenthee bijvoorbeeld behoort helaas niet tot de categorie ‘echte’ thee doordat deze niet gemaakt is van theeblaadjes. Die Kamillethee die je drinkt om tot rust te komen of die hippe muntthee, jammer ladies, maar zijn officieel geen thee."

 • 3 jaar geleden Peej

  I Like tea

 1. 1