Lifestyle

Waarom meditatie heel goed is voor je seksleven

Seks en meditatie hebben misschien meer dingen gemeen dan jij in eerste instantie denkt, maar beiden zijn pas succesvol als jij je hersenen even uitschakelt en alles om je heen vergeet. Volledig ontspannen zijn is voor beide een must om het tot een echt succes te brengen. Als je bijvoorbeeld bezig bent onzekerheden tijdens de seks, kun je er een heel stuk minder van genieten. Meditatie kan je helpen om seks een veel intensere ervaring te maken. 

Vandaag de dag leven de meesten van ons een ‘snel’ leven en proberen zoveel mogelijk te multitasken om alles wat je wilt binnen een dag te doen. Dat heeft veel voordelen, maar is dit wel helemaal goed voor je? Mediteren helpt je om even uit de drukte te komen en zorgt ervoor dat je weer goed tot rust komt. Waarschijnlijk weet je al een klein beetje over mediteren, maar wist je ook al dat het goed is voor je seksleven? Girlscene legt je uit wat voor voordelen het heeft. 

Seks is heel goed voor je, het ontstresst namelijk en maakt je ook een stuk zelfverzekerder. Vooral als de seks die je hebt enorm fijn is en dat gebeurt pas als jij het ook echt wil toelaten. Meditatie kan jou daar dus bij helpen. Meditatie helpt je de kracht van je gedachten realiseren. Je kan jouw gedachten even stilzetten en alleen focussen op bijvoorbeeld je ademhaling. Als je dit kan tijdens het mediteren, kun je dit ook tijdens het bedrijven van de liefde. Wanneer jij helemaal ‘zen’ bent, wordt iedere lichamelijke aanraking ineens een heel stuk intenser en kun je veel meer genieten van de daad. Zie seks niet als even klaarkomen, maar geniet ook van alles eromheen. 

Als je seks hebt met iemand, geef jij je letterlijk en figuurlijk helemaal bloot. Dit is best eng en vaak heb je niet door dat je alsnog een kleine muur om je heen bouwt en jezelf niet helemaal laat gaan. Als je ineens een random gedachte krijgt tijdens de seks, is het moeilijk om nog in het moment op te gaan. Waarschijnlijk denk je gelijk er achteraan: ‘Huh, hoezo denk ik hieraan tijdens het seksen? Ben ik nu raar?’. Nee je bent niet raar, maar het is natuurlijk niet fijn om in je hoofd bezig te zijn met je tentamen volgende week als je vriend je aan het verwennen is. Als je vaak mediteert train jij je lichaam om in het huidige moment te blijven en in aanraking te komen met de gevoeligheid van je lichaam. Hierdoor ervaar je al het fysieke en emotionele veel dieper en zul je dus ook seks veel intenser ervaren. 

Hoe meer jij je openstelt tijdens seks, hoe sterkere emotionele connectie met je partner erbij komt kijken. Als jij bijna bij je climax bent kun je je onzeker gaan voelen waardoor het orgasme uitgesteld kan worden. Als jij één bent met je lichaam en mediteert zul je hier geen last van hebben. Meditatie zorgt ervoor dat jij dingen kunt loslaten, zoals wat ‘normaal’ is of wat je behoort te doen. 

Tips om te starten met mediteren:

Kies een fijn, comfortabel plekje waar jij je prettig voelt om even rustig te zitten. 
Bepaal welk moment van de dag voor jou fijn is om te mediteren? Veel mensen kiezen de ochtend om je dag goed te beginnen, maar dit is heel persoonlijk.
Probeer uit wat voor jou werkt qua meditatiegeluid: doodse stilte, natuurgeluiden, watergeluiden etc… Waar word je rustig van?
Probeer verschillende houdingen uit. Je kunt liggen, zitten of als je wilt zelfs staan. Je kunt ook af en toe van houding verwisselen! 
Focus je op je ademhaling of staar in een kaarsvlam. Er zijn nog veel meer technieken, maar dit zijn goede om mee te beginnen. 
Stel een doel voor jezelf op. Waarom mediteer je? Het brein heeft namelijk vaak een doel nodig, dus bedenk dit voor jezelf. 

Als jij seks op dezelfde manier kunt benaderen als meditatie, kun jij in een diepe erotische staat komen om uiteindelijk veel betere seks te hebben. 

Ben je nog niet overtuigd? Lees hier nog vijf redenen waarom je zou moeten beginnen met mediteren.
 
Geurkaars  /  Mediteren voor beginners

Mediteer jij wel eens? Overweeg jij om er mee te beginnen? 

Bron, bron, bron, bron

Must reads 👀