Beauty

Zo hoor je oogschaduw aan te brengen op jouw oogvorm

Oogschaduw aanbrengen is misschien wel één van de moeilijkste dingen als het om make-up gaat. Iedereen kan mascara aanbrengen, maar oogschaduw is toch een vak apart. Eén ding waar je in ieder geval rekening mee moet houden is je oogvorm. In dit artikel legt Girlscene je uit hoe je oogschaduw kunt aanbrengen zodat het bij jouw oogvorm past.

Wil je weten welke oogvorm jij hebt? Lees dan dit artikel terug.


Downturned

Hangen jouw buitenste ooghoeken iets naar beneden? Dan heb je downturned eyes. Waar je op moet letten is eyeliner. Een dikke eyeliner is namelijk niet altijd de meeste flatteuze look die je kunt dragen. Werk de oogschaduw omhoog om de ogen te liften. Het mooiste is om in de binnenste ooghoek een lichte kleur aan te brengen. Hoe verder je naar buiten gaat, hoe donkerder de kleur mag worden. Warmbruin is het mooiste in de arcadeboog.


Monolid & hangende oogleden

Een monolid lijkt op hangende oogleden. Je arcadeboog is in dat geval niet heel goed te zien net zoals veel Aziatische meiden hebben, maar ook Blake Lively bijvoorbeeld. Het is in ieder geval heus niet iets waar alleen oudere mensen last van hebben. 😉 Het voordeel is dat de meeste meiden met deze oogvorm van nature een soort cat eyes hebben die je heel makkelijk kunt accentueren met (zwarte) eyeliner. Super mooi! Houd je meer van smokey eyes? Leg dan de focus op de onderste wimperrand. Je ziet nu eenmaal niet veel van de oogschaduw als je je ogen opent waardoor je prima je waterlijn goed kunt aanzetten met een oogpotlood. Vervaag dit onder je ogen met een kwastje et voilà: smokey eyes voor een monolid en hangende oogleden.


Amandel

Ben je geboren met een paar amandelvormige ogen? Dan heb je geluk, omdat alle stijlen je mooi staan. Van smokey eyes tot winged liners… Alles staat goed. Om deze klassieke oogvorm te laten spreken kun je een lichte kleur gebruiken om je ogen naar voren te halen of een donkere kleur voor een diepere oogopslag. Je kunt in principe doen wat je wil. Het is alleen nog een kwestie van de juiste kleuren kiezen. Girlscene vertelt je dat hier.


Ronde ogen

Wat echt heel goed staat bij iemand met ronde ogen is één oogschaduwkleur. Zo simpel is het! Je kunt variëren met vier verschillende tinten, maar jij kunt als geen ander slechts één oogschaduwkleur rocken. Breng de kleur rondom het oog aan en kies wederom een kleur die jouw oogkleur complementeert. Maak af met wat oogpotlood en een flinke laag mascara en je look is klaar.


Diepliggende ogen

Wie diepliggende ogen à la Miranda Kerr heeft hoeft in principe niet heel veel oogschaduw te gebruiken. Vaak zie je niet heel veel van de oogschaduw terug, net zoals bij hangende oogleden. Toch is er een simpele manier om je ogen te laten spreken en dat is door oogpotlood te gebruiken. Breng het rondom je ogen aan (of alleen langs de bovenste wimperrand) en smudge het met een oogschaduw in eenzelfde kleur. Zo zien je ogen er heel krachtig uit.


Uitpuilende ogen

Het klinkt nogal negatief, maar er is heus niets mis met uitpuilende ogen. Je ogen zijn alleen prominenter aanwezig dan bij de andere oogvormen. Om je ogen een diepere oogopslag te geven werk je met donkere oogschaduw. Breng flink wat oogpotlood of eyeliner aan langs de bovenste wimperrand. Enne, een smokey eye staat bij deze oogvorm heel goed.

Wij hebben nog even de mooiste kleuren onder elkaar gezet. Bestel direct door op de afbeelding te klikken.


Welke oogvorm heb jij? Gebruik jij een speciale techniek om je oogschaduw aan te brengen?

Beeld: Getty Images

Must reads 👀