Films & Series

Deze Nederlandse film over bloggen moet je zien

Bloggen en een film. Bestaat er een betere combinatie? We kunnen ons geen wereld zonder blogs meer voorstellen, grote kans dat jij er een paar volgt en misschien heb je zelf wel een blog. Nu de herfst is aangebroken krijgen we ook enorm veel zin om naar de bioscoop te gaan. Een film die je op je to watch list moet zetten? Fashion Chicks is de eerste Nederlandse film over bloggen. Fashion Chicks wordt al vergeleken met Mean Girls, maar dat is zeker niet de enige reden waarom je 'm moet zien!

Nu de zon minder schijnt en regen met bakken uit de hemel komt, hebben we behoefte aan één ding: lekker warm in de bioscoop zitten. Oké, een leuke jongen waar je tegenaan kunt kruipen en een grote bak popcorn zijn ook best welkom ;-). Gelukkig draaien er binnenkort weer veel films in de bioscoop die we willen zien. Eentje die je zeker op je to watch list moet zetten is Fashion Chicks.

Mode, bloggen en social media
Dé onderwerpen die ons allemaal bezighouden. Best vreemd dat er nog geen Nederlandse film over bloggen en social media is, toch? Gelukkig komt daar nu verandering in. Fashion Chicks gaat over Esmee, een introvert meisje van eenvoudige komaf. Haar grote droom is om fashion designer te worden. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Esmee begint zelf kleding te ontwerpen en creëert een online alter-ego ‘Lizzy’. Door een toevallig optreden op Fashion Week worden Lizzy en haar blog instafamous. De ultieme fashion director en tevens oprichter van Wolff Fashion, Victoria Wolff, wil zelfs dat Lizzy dé blogger wordt van het toonaangevende modebedrijf. Esmee is genoodzaakt om een dubbelleven te gaan leiden, maar Lizzy neemt ook steeds meer de overhand in haar privéleven. Daarbij loopt ze natuurlijk ook een steeds groter risico dat ze wordt betrapt…

Sterrencast
Voor de rollen is een heuse sterrencast ingeschakeld. De rol van Esmee/Lizzy wordt gespeeld door Liza Sips. "Het verhaal is helemaal van deze tijd", vertelt Liza over de film. "Mode, social media en bloggen, dat zijn drie aspecten waar ik dagelijks mee bezig ben en wat mij ook erg aanspreekt." Victoria Koblenko kruipt in de huid van modekoningin Victoria Wolff. De meiden die het leven van Esmee minder makkelijk maken (aka de mean girls) zijn ook bekende gezichten, zij worden gespeeld door Pip Pellens en Robin Martens. Maar stiekem zijn we het meest benieuwd naar de acteerkunsten van de jongens van B-Brave. Kaj speelt bijvoorbeeld de rol van mooi-boy Vincent. O ja, hadden we al gezegd dat Girlscene's Danique ook een rolletje heeft?

Mean Girls
Alsof het verhaal en de cast nog niet genoeg beloven, wordt Fashion Chicks ook nog eens vergeleken met Mean Girls. En laat dat nou net onze favoriete film allertijden zijn! Of dit echt zo is weten we nog niet, maar dat is des te meer reden om naar de film te gaan om te kijken of je de vergelijking vindt kloppen ;-).

Girls night
Ga je een keer een avondje uit met je vriendinnen en zoek je nog een leuk uitje? Fashion Chicks is een heel geschikte kandidaat voor een bioscoop-date met je beste vriendinnen! Door heel het land worden Girls Only avonden georganiseerd waar je met je vriendinnen kunt genieten van de film met een hapje en een drankje.

Fashion Chicks draait vanaf 2 december in de bioscoop. Volg Fashion Chicks op Facebook, Twitter en Instagram.

Zet jij Fashion Chicks op je to watch list?

Must reads 👀