Lifestyle

Met deze tips word jij de allerbeste kusser

5

Als je een jongen (of meisje) op één manier kan verleiden, dan is het wel door lekker te zoenen. En toegegeven, wat is er nu leuker dan zoenen met iemand die je heel leuk vindt? Om je skills wat bij te schaven geeft Girlscene je in dit artikel tips om goed (te leren) zoenen. Als je wil weten hoe je een betere zoener kan worden, moet je zeker even verder lezen.

In alle eerlijkheid maakt het niet zoveel uit of je één jongen hebt gezoend of er meer dan 20 op je naam hebt staan. Het is wel zo dat je meestal beter wordt als je meer kilometers hebt gemaakt, maar iemand die veel jongens heeft gezoend kan alsnog niet zo goed weten wat ze doet. Eerder schreef Girlscene al wat je niet moet doen tijdens het zoenen. Maar hoe 'hoort' het dan? Met de volgende tips word je in ieder geval een betere zoener!

1. Frisse adem
Wat niet heel onbelangrijk is, is dat je een frisse adem hebt als je iemand zoent. Dat is prettig voor jou, maar ook voor de ander. ;-) Als je weet dat je 's avonds een date hebt en als je denkt dat er gezoend gaat worden, is het verstandig om geen ui en knoflook te eten. Heb je toch last van een knoflookadem? Dan vertelt Girlscene je hier hoe je daar vanaf komt. 

2. Lippenbalsem
De meeste mensen vinden het niet heel prettig om te zoenen met iemand die iets op haar lippen draagt, maar toch blijft het belangrijk om je lippen goed te verzorgen. Niets is zo fijn als zachte, verzorgde lippen! Voor het zoenen kun je desnoods nog even je lippen afvegen als de ander niet houdt van een balsem op je lippen. Probleem gefixt.


3. Less is more

Ga er niet in één keer helemaal voor als je zoent. Als in: tong in zijn/haar keel, ruw zoenen... Bouw de spanning rustig op door een zoen te geven met je mond dicht. Vervolgens voel je zelf aan of de ander de mond open doet en of jullie tongen erbij betrokken worden. Ook dan doe je het rustig aan, tenzij jullie allebei in een hitsige bui zijn en niet kunnen wachten om elkaars kleren van het lijf te rukken. Maar dat ligt natuurlijk weer aan de situatie. Steek nooit je tong te ver in de mond van hem of haar en let op dat je niet heel veel speeksel gebruikt.

4. Blijf ademhalen
Heel belangrijk: blijf ademhalen! Als het goed is gaat dit vanzelf en anders merk je al snel genoeg dat je naar lucht moet happen. In dat laatste geval loop je waarschijnlijk iets te hard van stapel en is het tijd om 1. adem te halen of 2. rustiger aan te doen. Wil je blijven doorgaan? Zoen diegene dan eens op andere plekjes zodat je weer op adem kunt komen. Zie punt 5. 

5. Andere plekjes
Kijk, als je voor het eerst met een jongen of meisje tijdens het uitgaan aan het zoenen bent, zoen je hem of haar waarschijnlijk niet all over. Ken je diegene al wat langer? Dan is een kus op andere plekken geven helemaal niet verkeerd. Denk bijvoorbeeld aan de nek en oren (heel gevoelig en voor de meesten opwindend), maar je kunt ook langzaam naar beneden afzakken. Wie zegt dat zoenen alleen van mond-tot-mond is?!

6. Handgebruik
Sommige meiden vinden het lastig om hun handen ergens te laten tijdens het zoenen. Tja, wat doe je eigenlijk met je handen? Je kunt zijn of haar gezicht vastpakken of juist je handen om zijn/haar nek plaatsen. Heb je zin in meer? Laat je handen dan rustig naar beneden afglijden... De opties zijn eindeloos. Het is maar net waar je zin in hebt.

7. Wees creatief
Zoenen kun je op ontelbaar veel manieren doen. Je kunt een kus op de lippen geven, zoenen met gesloten mond, tongzoen... Je kunt niet alleen in het soort zoen afwisselen, ook het tempo speelt een rol. Op die manier houd je het niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor de ander.

8. Voorzichtig zijn
Degene met wie je zoent vindt het waarschijnlijk niet fijn als je meteen je tong in zijn of haar mond steekt, zover waren we inmiddels al. Niet alleen daar moet je voorzichtig mee zijn, maar ook met je tanden bijvoorbeeld. Pas op met bijten en je snelheid. Handle with care. Als je weet dat de ander van wat ruwer werk houdt kun je je daar zeker op aanpassen, maar heb het daar dan eerst even over.

Wat zijn jouw tips om een betere zoener te worden?

Bron en bron
Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 3 jaar geleden CampoVerde

  Ah oke. Op mn telefoon kon ik dat zo gauw niet zien. Thanks! @junaax

 • 3 jaar geleden Peace.

  @fleurdk

  Same haha, maar toch leuk om te lezen.

 • 3 jaar geleden fleurdk

  Ik was op zoek naar dergelijke adviezen toen ik 12 was

 • 3 jaar geleden PaperTown

  @CampoVerde Volgens mij wel, als je op "hier" klikt. Bij mij werkt het in ieder geval wel!

 • 3 jaar geleden CampoVerde

  Of ik kijk er naast, of de tips tegen een knoflooklucht staan er niet in?

 1. 1