Beauty

Hot or not: zwarte lipstick

Je ziet het vaker voorbij komen tegenwoordig: dames met pikzwarte lippen. Het is misschien even wennen, maar sommigen komen er heel goed mee weg, zoals Rihanna. Maar hoe draagbaar is deze trend en zou jij het uitproberen? Girlscene's Emily test voor jullie de nieuwe zwarte lipstick van Essence en maakt het af met Halloween nagellak.

Het budget beautymerk Essence heeft een zwarte lippenstift toegevoegd aan hun collectie en op de Girlscene redactie zijn we heel benieuwd hoe dit zal staan. Daarom hebben we twee verschillende looks uitgeprobeerd: helemaal zwarte lippen en rood-zwarte ombre lippen. We ontvingen de lipsticks 'Black Gossip' en 'All You Need Is Red' en een zwarte tattoo liner voor je nagels. Ook de tattoo liner hebben we even uitgeprobeerd. 


Heel eerlijk: de zwarte lipstick is een beetje eng om te proberen, vooral als je een lichte huid hebt. Maar we offeren ons graag voor onze lezeressen op ;-). Als jij een donkere huid hebt is de zwarte lipstick gelijk een stuk draagbaarder, maar bij sommige meiden met een lichte huid staat het ook heel mooi! De lipstick is heel makkelijk aan te brengen door dat het heel vloeibaar voelt, maar dat is ook gelijk een nadeel. Het maakt het heel lastig om de lipstick netjes aan te brengen en het loopt snel uit. We hebben echt alleen de lipstick gebruikt, maar als jij deze zwarte lippenstift gaat gebruiken is het aan te raden om er een lipliner bij te gebruiken zodat het resultaat veel netter is. Het was fijner geweest als de lipstick iets matter was. Verder nog een tip: scrub en verzorg je lippen goed voordat je de zwarte kleur aanbrengt. De lipstick geeft veel kleur af, dus dat is wel positief. 



Als je helemaal zwarte lippen iets te heftig vindt maar wel zoiets wil proberen kun je het ook iets minder heftig maken door rode lipstick toe te voegen aan de look. De bedoeling van deze look: de buitenlijnen van je lippen zijn zwart en de binnenkant is rood. De truc is om dit mooi in elkaar te laten overlopen. Ook ideaal voor Halloween als je bijvoorbeeld een vampier wordt! De rode lipstick geeft veel minder kleur af dan de zwarte lipstick, dus de look waar we voor gingen is niet helemaal perfect geworden. Ook bij deze look is het aan te raden om een lipliner te gebruiken om het gewoon mooier te maken. Al met al ziet het er zeker geschikt uit voor Halloween.


Tot slot testen we de Essence Tattoo liner voor je nagels. Met behulp van deze stift kun je makkelijk nail art maken! Op de redactie dachten we in eerste instantie dat het een eyeliner was, maar gelukkig keken we eerst nog een keer goed voordat we nagellak op onze ogen smeerden. 😉

We blijven lekker in het Halloween thema en maakten een aantal leuke Halloween nagel looks die je in een handomdraai maakt met deze tattoo liner. De liner werkt heel handig en netjes en is zeker aan te raden om nail art mee te maken. 

Ons eindoordeel? Als je van zwarte lipstick houdt moet je het zeker uitproberen, maar het zal niet iedereen even goed staan waarschijnlijk. Het aanbrengen is heel lastig om netjes te doen, dus daar ben je zeker even mee bezig. 

Ook paarse lipstick is trending. Girlscene's Renée en Emily probeerden het hier uit. 

Wat vind jij van de zwarte lippenstift: hot or not?

Must reads 👀