Lifestyle

Zo ga jij weer met plezier naar je werk

Ga jij fluitend naar je werk, of is jouw baantje een sleur geworden? Als je elke keer met lood in je schoenen op je werk verschijnt dan kan jouw werkplezier wel een oppepper gebruiken. Het kan lastig zijn om vol plezier je werk te doen, waarschijnlijk is het slechts een bijbaantje en liggen jouw interesses niet in deze richting. Daarom zet Girlscene enkele tips onder elkaar zodat jij straks weer met plezier naar je werk gaat.

1. Bekijk je werk door andere ogen
Als je het even niet meer leuk vindt, ben je in staat om over alles en iedereen te klagen. Maar bedenk eens wat je wél allemaal leuk vindt aan je werk, er was namelijk een tijd dat je hier heel graag wilde werken. Probeer de situatie eens anders te zien. Misschien is het rommelig op de werkvloer, maar je collega’s zijn super gezellig en je kan al je creativiteit kwijt. Werk je bijvoorbeeld in een supermarkt, besef dan dat jij mensen helpt en dat zonder jou mensen hun boodschappen niet zouden kunnen doen. Dat is best een verantwoordelijkheid! 

2. Verbeter jezelf
Misschien werk jij al drie jaar lang als vakkenvuller bij Kruidvat en ben je er helemaal klaar mee. Daag jezelf dan uit! Zorg ervoor dat je meer verantwoordelijkheid krijgt en meer taken mag uitvoeren. Doe meer dan dat er van je verwacht wordt en bied aan om te helpen. Wanneer je werkgever dit ziet zal je snel meer verantwoordelijkheden krijgen. Je kunt zelf ook altijd een gesprek aanvragen. Misschien is dit eng, maar een nieuwe uitdaging is precies wat je nodig hebt.

3. Houd je ogen open
Waarschijnlijk studeer je nog of zit je op de middelbare school en is het een tijdelijk baantje. Je kunt dit als excuus zien om niet honderd procent voor je werk te gaan, maar je kan dit ook zien als voordeel. Omdat je nog jong bent kom je constant in aanraking met jongeren, nieuwe technologie, evenementen en ideeën. Gebruik deze informatie en zorg ervoor dat het in je voordeel werkt. Merk je dat er een bepaalde activiteit in de buurt wordt gehouden, laat je werkgever dit dan weten. Misschien kan dit een kans zijn om meer mensen naar het bedrijf te krijgen en gratis reclame te maken.


4. Vergelijk met anderen 
Zit je even in een werkdipje, vergelijk jezelf dan eens met anderen. Je moet al harstikke blij zijn dat je überhaupt werk hebt! Vraag ook eens bij vriendinnen wat zij moeten doen op werk, misschien kom je er wel achter dat je eigenlijk helemaal niet mag klagen en dat je het hartstikke goed hebt.

5. Fake it till you make it
Wanneer je al thuis vertrekt met tegenzin, zal het op je werk echt niet opeens leuk worden. Probeer daarom altijd open minded op je werk te verschijnen. Wie weet welke wending de dag neemt. Misschien komt je crush toevallig wel langs… ;-).

6. Maak je werkplaats gezellig
Je brengt aardig wat tijd door op de werkvloer, reden genoeg om het een beetje gezellig aan te kleden. Werk je op kantoor, maak het dan wat persoonlijker met een foto of een bloemetje. Wanneer je geen eigen plekje hebt zorg er dan voor dat de kantine wat gezelliger is. Zo heb je altijd een plekje waar je gezellig kan zitten en waar iedereen zich op zijn gemakt voelt.

7. Zorg voor contact
Contact op de werkvloer is super belangrijk. Werken moet je niet alleen zien als iets wat ‘moet’. Daarnaast moet het ook gezellig zijn, maar niet té gezellig ;-). Zorg er daarom voor dat je in de pauze met je collega’s praat en tijdens het werk behulpzaam bent voor je collega’s. Jullie zijn één team en hebben samen één verantwoordelijkheid.

Is je werk nog steeds om te janken? Lees dan hier wat je moet doen als je in huilen uitbarst.

Ga jij met plezier naar je werk? Waar werk jij?

Bron, bron 

Beeld: Thinkstockphotos